Nakon jučerašnjeg dopisa MO Petrčane

Nasadi dali cjelovit odgovor na optužbe MO Petrčane: “Radili smo i više nego je propisano gradskim programom”

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Jučer je na našu e-mail adresu pristigao dopis Mjesnog odbora Petrčane u kojemu je gradska komunalna tvrtka Nasadi d.o.o. optužena za “nerad”, odnosno za izbjegavanje obaveza prema mjestu Petrčane. U kratkom komentaru koji smo odmah dobili od direktora Nasada Lenka Ugrinića ukratko nam je rečeno da MO Petrčane iznose neistinite informacije u javnost. Danas objavljujemo detaljniji odgovor od Nasada u kojemu se detaljno objašnjava način na koji ta zadarska komunalna tvrtka posluje te zašto Petrčane ne samo da nisu zapostavljene, već se o njima brine i više nego je propisano. Odgovor Nasada pročitajte u nastavku.


Održavanje javnih zelenih površina radi se po programu koji obuhvaća održavanje svih javnih zelenih površina na području Grada Zadra. Uže gradsko područje podijeljeno je u 3 zone, a u skladu s prioritetima čišćenje se obavlja i vikendom ( subotom i nedjeljom ). M.O. Petrčane kao i ostali mjesni odbori ( u širem gradskom području )  Bokanjac, Crvene kuće, Plovanija, Dračevac, Crno, Kožino, otoci Silba, Premuda, Olib, Zapuntel, Veli Iž, Molat… spadaju u zonu nižeg ranga prioriteta III-4  (nema stalnog hortikulturnog održavanja), odnosno to su intervencije unutar mjesnih odbora, radovi prema potrebama, sanacije izvala, vjetroloma, intervencije, uređenje prometnih otoka i dr.

Od poslova tijekom ljeta u Petrčanima obavljeno je okopavanje, orezivali su se grmovi i trajnice, podizale grane tamarisa, kosila trava, posadila se prije ljeta nova gredica i vršila zaštita palmi protiv crvene pipe, kosili poljski putevi.

Prema obimu obavljenih poslova, prema navedenim podacima koji su izvršeni tijekom ove godine može se primjetiti da je to mnogostruko više od predviđenog održavanja po programu Grada Zadra  ( III – 4 ).

Većina obavljenih poslova u Petrčanima po kvaliteti i kategorizaciji spada u 1. zonu održavanja (Poluotok, Jazine, Ulica Ante Starčević…)  npr. održavanje zelenih površina u Petrčanima nije uopće predviđeno tom kategorizacijom, a mi to ipak radimo.

Prema svemu navedenom, mi smo napravili i više nego što je propisano programom, pa ne vidimo razloga njihovom  nezadovoljstvu.

Radi velike suše u ljetnim mjesecima iz vodovoda je bio poslan nalog da se zbog potencijalne nestašice pitke vode ne zalijevaju travnjaci niti ne pune bazeni s vodom. To je razlog zbog kojeg se na pojedinim mjestima osušila trava.

S poštovanjem,

D i r e k t o r:

Lenko  Ugrinić, mag.oec.

Ostavi komentar koristeći Facebook