Novi problemi zbog obilne kiše; Meteorolozi izdali crveni alarm, poplave u Istri, je li Zadar spreman?

Kiša i mokri kolnici otežavaju i usporavaju promet u Istri, Hrvatskom primorju, Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog veće količine vode na kolniku na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano, upozorava HAK.

Izuzetno obilna kiša koja je padala gotovo cijelu noć na području Kvarnera izazvala je poplave, a najteže stanje je u Crikvenici i Novom Vinodolskom, gdje su zatvorene za promet poplavljene ceste.

Tako se u Crikvenici izlio iz korita potok Dubračina te poplavio okolno područje. Pod vodom je cijelo glavno gradsko parkiralište uz more, kao i drugi dijelovi najužeg centra. Voda je prodrla i u gradsku sportsku dvoranu te osnovnu školu te vatrogasci crpe vodu uz tih objekata. Poplavljene su i neke privatne kuće, doznaje se od vatrogasaca. Tijekom jutra obavili su četrdesetak intervencija, piše Net.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na upit novinara danas u Kraljevici da komentira sve češće pojave poplava, kazao je da je bio jutros u Novom Vinodolskom, na mjestu gdje se uvijek nakon vrlo obilnih oborina događaju poplave. Tamo treba proširiti korito rječice Ričine, a taj projekt pripremaju Hrvatske vode, rekao je Butković. Slična situacija je bila i u Zadru, te je zadatak Hrvatskih voda da održavaju postojeću infrastrukturu, ali i graditi nove vodotoke i kanale, rekao je ministar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...