Obilježeno osam godina stranke HSP-AS; Izaslanstvo zadarskih ogranaka odalo počast Ocu Domovine

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević obilježila je osam godina postojanja i u skladu s tim događajem poslala medijsko priopćenje kojega možete pročitati u nastavku.


Prije točno osam godina na današnji dan, na početku Hrvatske u mjestu Bapska kraj Iloka osnovana je Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević. Utemeljitelj stranke i idejni tvorac tada započetog političkog projekta „Pravaški kišobran” glavni tajnik Pero Ćorić u svom uvodnom izlaganju rekao je: „Politički ciljevi svake ozbiljne stranke, pa tako i HSP AS moraju biti jasno definirani, realno provedivi i ono najvažnije nepromjenjivi bez obzira na dnevno -političke vjetrove.”

Osam godina kasnije ponosni smo da je HSP AS postao i ostao stožerna pravaška stranka koja  dosljedno baštini i provodi pravaštvo i starčevićanstvo kao jedini izvorno hrvatski politički svjetonazor. Ponosni smo i na činjenice da pojmovi politički konformizam i politička trgovina ne stanuju u našim redovima. Naš politički put, kratak ali trnovit, nema alternative radi obveze prema onima koji nisu više s nama jer su svoje živote položili u stvaranju,  obrani i očuvanju suverene, nezavisne, samostalne i jedine nam Hrvatske. U skladu s tim činimo sve da Hrvatsku uredimo na način kakvom su je oni sanjali.

U vremenu pred nama, HSP AS sa svojih više od 14 tisuće članova, čiji smo mi prvi politički izbor, na čelu s predsjednikom stranke Hrvojem Ničeom mag. oec. spremno ulazi u nove političke utakmice u kojima ćemo promišljati prošlost, živjeti sadašnjost kako bismo bili spremni za bolju budućnost. Lustracija hrvatskog društva je jedan od temeljnih preduvjeta kako bismo započeli bolje sutra, osigurali mladima ostanak u Hrvatskoj stvarajući preduvjete za život dostojan čovjeka. Hrvatskoj danas više nego ikada treba demografska, gospodarska, demokratska i moralna obnova koja je nemoguća bez snažne domoljubne stranke koja beskompromisno štiti nacionalne interese kao što je HSP AS.

Povodom osme obljetnice od osnutka stranke izaslanstvo HSP AS Zadarske županije i Grada Zadra odalo je počast Ocu Domovine dr. Anti Starčeviću kod njegove biste u Zadru. Izaslanstva su predvodili predsjednik ŽV HSP AS ZDŽ i član Predsjedništva stranke Dalibor Barešić te predsjednik Podružnice HSP AS Zadar i zamjenik glavnog tajnika Mate Lukić. Tragom navedenog i sukladno medijskim najavama HSP AS je znakovito na današnji dan uputio službeni zahtjev Općinskom vijeću Općine Jasenovac i Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije za postavljanjem nove ploče u čast 11- orici poginulih HOS – ovaca 1991. godine u obrani Općine Jasenovac. Na taj način želimo dokazati da je legalno postavljena ploča nelegalno skinuta te na neadekvatan način premještena. Postavljanje nove ploče za HSP AS je polazna točka u daljnjoj zaštiti starohrvatskog pozdrava „Za dom spremni“ i svih drugih svetinja proisteklih iz pravednog  i obrambenog  Domovinskog  rata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...