Općina Preko sufinancira nabavu udžbenika svim učenicima mjesne škole

Prema odluci koju je donio općinski načelnik Jure Brižić, Općina Preko i ove će godine sufinancirati nabavu udžbenika za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole s prebivalištem na području Općine Preko, pišu Naši školji.

Sufinancirat ćemo nabavu udžbenika u visini od 500 kuna od iznosa cijene kupljenih udžbenika roditeljima ili skrbnicima na tekući račun naveden u zahtjevu za sufinanciranje uz predočenje računa za nabavljene udžbenike. Podigli smo iznos sufinanciranja od prošle godine sa 350 na 500 kuna jer nam je želja i na ovaj način pomoći našim mještanima, voditi brigu o mladim obiteljima, motivirati ih i ulagati u znanje i obrazovanje, što je, kao što znamo, najisplativije ulaganje, komentirao je načelnik Brižić te podsjetio da Općina Preko kontinuirano financijski pomaže i školovanje studenata.

Zahtjevi za sufinanciranje podnose se tijekom rujna Općini Preko, a potrebno je priložiti potvrdu o upisu djeteta u OŠ Valentina Klarina, kopiju rodnog lista, račun za kupljene knjige i broj tekućeg računa roditelja ili skrbnika.

Novac za sufinanciranje udžbenika bit će isplaćen iz Proračuna Općine Preko za 2017. godinu iz Programa socijalne skrbi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...