Ove stvari nikada, ali nikada nemojte guglati!

Google svi koristimo kako bismo pronašli odgovore na svakodnevna goruća pitanja.

Ipak, ponekad je puno bolje suzdržati se i znatiželju utažiti pitavši prijatelje ili još bolje – stručnjaka.

Ne pretražujte opasne životinje

Svijet je prepun vrlo opasnih zvijeri, što otprilike znači da vam zbilja ne treba saznanje da neke od njih žive blizu vas. Osim ako zbilja volite životinje, bolje ćete se osjećati ako ovakve stvari ne pretražujete.

Ne pretražujte fotografije pušačkih pluća

Mnogi od nas su pušači, znamo. I mnogi od nas ponekad se zapitaju što pušenje radi našim plućima. Na sreću ili na žalost svih zainteresiranih, Google je doslovno krcat fotografijama oštećenih pluća teških pušača.

Izbjegavajte pretrage o kožnim bolestima

Na svijetu postoji zbilja puno bolesti koje utječu na kožu i vjerujte nam – velika većina izgleda prilično grozno. Zbog nekog razloga na internetu postoje fotografije koje ih zorno prikazuju. Ukratko, ponekad je najbolja stvar ne pretraživati ih – ako zbog ničeg drugoga, onda zato jer su prilično uznemirujuće. Također, zbog vlastitog duševnog mira nikad ne pretražujete genitalne infekcije.

Ne pretražujte ništa o raku

Vjerujte nam kad vam kažemo – čim manje znate, tim je bolje za vas. Činjenica je da postoji strahovito puno varijanti ove bolesti, a velik broj njih ima simptome puno bezazlenijih bolesti. Velik broj ljudi barem je jednom iskusio mučninu, vrtoglavicu i slabost – simptome koje mnogi poistovječuju s onima vezanima uz rak. Istina je, doduše, da razloga za paniku u velikoj većini slučajeva jednostavno – nema.

Definitivno ne pretražujte simptome vaše potencijalne bolesti

Prije nego što krenemo s najvećim tabuima Googlea, riješimo se onih koje smo svi barem jednom pretraživali: simptomi. Da budemo jasni, na webu postoji zbilja hrpa stranica koje se bave dijagnozama, a većinu njih ne vode liječnici.

Ne pretražujte ilegalne pojmove

Ako pretražujete stvari poput ‘kako napraviti bombu’ ili ‘zagorska jela s amfetaminima’ budite sigurni da ćete završiti na popisu neke sigurnosne agencije. Institucije uvijek prate sumnjive pretrage, što znači da vas vaša IP adresa i znatiželja mogu uvaliti u probleme, piše tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...