Paški sir proglašen najboljim na svijetu

Paški sir dobitnik je prestižnih nagrada na sajmu sireva Global Cheese Awards i proglašen je najboljim ovčjim sirom za ovu godinu, piše N1.

U Paškoj sirani itekako su ponosni na činjenicu da je njihov sir proglašen najboljim na cijelom svijetu.

Paški sir je dobio zlatnu medalju za najbolji sir proizveden od ovčjeg mlijeka i najbolji specijalitet napravljen od ovčjeg mlijeka, a obje te nagrade donijele su Paškoj sirani trofej za najbolji ovčji sir.

“Natjecanje je bilo u Somersetu, u Engleskoj. U četvrtak je bilo ocjenjivanje, a u subotu ujutro su objavljene liste dobitnika nagrada”, kazala je za Index Martina Pernar Škunca iz Paške sirane.

Na Global Cheese Awardsu su ove godine sudjelovali drugi put. Godine 2015. na tom istom natjecanju brončanu medalju je dobio njihov sir Pramenko.

Paška sirana zapošljava u prosjeku 85 ljudi, što ovisi o sezoni. “To su ljudi s otoka. Poslujemo u tri grane: bavimo se stočarstvom, imamo stado od oko 3000 ovaca s kojima radi 20 pastira, imamo proizvodnju i komercijalu s distribucijom i ostalim odjelima”, kazala je Pernar Škunca.

Global Cheese Awards, sajam sireva s najdužom tradicijom iz Velike Britanije, objavio je listu najboljih sireva prema mišljenju stručnog žirija. Froma Cheese Show postoji više od 155 godina, a na svojim internetskim stranicama navode kako su proizvođačima, maloprodajnim trgovcima i njihovim suradnicima postali platforma na kojoj oni predstavljaju svoje najnovije i najbolje proizvode.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...