Počela je utrka; Kredite za stanove dobit će oni najbrži

Zbog očekivane navale na nove stambene kredite za mlade Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) angažirala je zaštitare.

Danas je počelo primanje prijava za subvencije kredita. Svaka banka dobit će maksimalno 7 milijuna kuna za kreditiranje Kako su naveli iz APN-a, zahtjeve koje danas, ali i narednih dana zaprime, obrađivat će po kriteriju vremena zaprimanja. Drugim riječima, oni najbrži imaju veće šanse za dobivanje kredita. Ipak, iz APN-a su naglasili da zahtjeve koje su zaprimili prije ponedjeljka neće uzimati u obzir. Ministar Štromar odlučio je da će se sredstva dodjeljivati u omjeru 75 posto za kupnju stanova naspram 25 posto za kupnju ili gradnju kuća. Zbog velikog interesa brojnih građana, disciplinu u APN-u osiguravat će profesionalni zaštitari kako ne bi došlo do nereda, pišu 24sata.

– Angažirana je usluga zaštitara iz poslovnog tornja Zagrepčanka koji će se brinuti o redoslijedu dolazaka u i ispred poslovne zgrade te svaku osobu koja pristupi u i ispred poslovnog tornja, evidentirati – priopćili su iz APN-a. Uz to, iz Agencije su uputili i službeni zahtjev GONG-u da poprati tijek zaprimanja zahtjeva.

Podsjetimo, prije tjedan dana ministar graditeljstva i prostornog uređenje Predrag Štromar objavio je da će u kreditiranju sudjelovati deset banaka – Hrvatska poštanska banka, Erste&Steiermaerkische, Podravska, OTP, ZABA, PBZ, Splitska, Karlovačka, Istarska kreditna banka Umag i Raiffeisen bank Austria. Kamatne stope bit će se od 3,04 do 3,75 u eurima i od 3,35 do 3,75 u kunama.

1. Potrebno je prikupiti dokumentaciju: Uz dokumente koje traži banka, mora se priložiti preslika osobne, kupoprodajni ugovor, zemljoknjižni izdatak, potvrda HZJZ-a i ovjerene izjave

2. Predaja dokumenata u banci: Zahtjeve za subvencioranje stambenih kredita građani moraju predati u banci. Ukupno je 10 banaka objavilo da će sudjelovati u kreditiranju građana.

3. Provjera u banci pa u APN: Nakon što banka obradi potencijalnog kupca nekretnine, svu prikupljenu dokumentaciju poslat će u APN, a građani danas od 7:30 tamo mogu predati zahtjev.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...