Policija mora zaštititi svoje najbolje ljude od lokalnih dilera i kriminalaca, ali ni društvo ne smije šutke promatrati

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinjom i 20-godišnjakom kod kojih su policajci u petak, u Ulici Benka Benkovića u Zadru, pronašli ukupno oko 40 grama marihuane. Droga im je oduzeta, a protiv njih se podnosi kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Glasi tako dio današnjeg policijskog izvješće o zapljeni marihuane kod mladih Zadrana.

I u ovoj pretrazi doma najvjerojatnije je bio Joso Bubnjar, policijski inspektor kojeg ovih dana njegov nekadašnji „klijent“ proziva za nepoštenje, kriminal i zloporabu položaja. I ne bi to ništa bilo čudno u ovom našem gradu, da pismo „ucviljenog“ mladića kojeg je inspektor Bubnjar uhvatio u zalijevanju biljaka, pa mu se ovaj valjda osvećuje, nisu objavili skoro svi zadarski internetski portali. Vrijeđao je, kaže policija, policijskog inspektora i zato je priveden na obavijesni razgovor…a ovaj sav ojađen odmah se dao u pisanje cirkularnog pisma svim zadarskim redakcijama. Povod je bio inspektorov brat kojem je revizija u općini, čiji je načelnik Bubnjarov brat, pronašla nezakonite radnje.

To je dobro došlo mladom dileru da „opali“ po Facebooku drvlje i kamenje protiv braće kriminalaca, od kojih je jedan njemu, ni krivom ni dužnom, oduzeo biljke koje je upravo bio zalio i stavio ga, kaže u zatvor. Zaboravio je pri tom navesti kako je usput i svog rođenog oca pretukao, pa je možda u zatvoru završio zbog toga….no njegova istina izišla je na svim portalima, a Joso Bubnjar… ma tko njega što pita, on je običan inspektor za droge koji je toliko „obitelji zavio u crno“.


Tko se više sjeća da je istom tom inspektoru Đoli, kako kolege policajci zovu svoga višestruko nagrađivanog inspektora, jednom gorio osobni automobil, da ga je jedan diler pokušao ubiti automobilom na cesti, da je…ma koga briga za tamo nekog „luzera“ koji za mizernu policijsku plaću svaki dan riskira život, a svojoj obitelji svaki dan priušti dozu straha i strepnje za život njihova supruga i oca…

Patetično je ovo i to više ne prolazi u medijima. Danas prolazi nasilje, kriminal, oprani kriminalci koji su na tragedijama tolikih obitelji izgradili hotelske resorte i prava mala sela i gradove. Oni su časni i pošteni građani koje mediji toliko vole da im prate svaki njihov korak. Kad nisu oni u điru, dobro dođu i sitni dileri i narkomani koje društvo treba zaštititi od nasilnih i bahatih inspektora koji ih privode, sačekuju i ne daju im da na miru Božjem prodaju drogu u sitnim jutarnjim satima po zadarskim kaletama.

Hvala ti, Joso majstore!

Sve ovo komentirao je jedan otac čijeg je sina spasio upravo Joso Bubnjar. Spasio ga je jer ga je uhitio, a ocu rekao da mu je sin diler i narkoman.

Nikad neću zaboraviti lice tog policajca kad mi je došao u kući i rekao: „Šjor, vaš sin je u pritvoru, sjednite da razgovaramo“. Sjeo sam i počeo plakati, onako očinski jer sina nisam odgajao da bude narkoman, a kamoli diler. Rekao sam da ne vjerujem, da to nije istina. Moj sin?! Međutim, sve je bila istina. Moj sin je bio narkoman, diler i lopov. Tko zna što bi od njega bilo da tog jutra moj prijatelj, inspektor Joso nije došao k meni i rekao mi da se moj sin još uvijek može izvući. Prihvatio sam njegovu pomoć i izvukli smo ga. Joso i ja. Moj sin danas je uspješan poduzetnik, oženio se, ima četvero djece…hvala ti, Joso majstore, kazao je otac koji zbog svoje djece i unuka nije htio da napišemo njegovo ime.

Samo nam je na kraju rekao da je poludio kad je pročitao što je pisao taj mladić o njegovom prijatelju Josi.

Policija mora zaštititi svoje najbolje ljude od ovih kriminalaca. Zar će nam narkomani, lopovi i dileri biti moralni uzori?! Zar moji unuci moraju čitati što je jedan diler poručio našem prijatelju Josi?! Pa ovo nema nigdje, zaključuje otac, a i mi se slažemo s ovom tvrdnjom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...