Popović nakon druge pobjede: “Nema razloga za nervozu unutar ove ekipe”

Marko Popović osvrnuo se na drugu pobjedu hrvatske reprezentacije u skupini C EuroBasketa 2017 (Hrvatska : Rumunjska – 74 : 58).

– Dvije pobjede u startu za lakšu pripremu za Crnu Goru i Španjolsku. Dojam nije najbolji, međutim ne broji se dojam, broje se bodovi. Nadam se da ćemo se već za sljedeću utakmicu bolje pripremiti, odnosno da ćemo bolje pristupiti utakmici i igrati bolje jer možemo bolje. Ja stvarno ne vidim razloga za nervozu unutar ove ekipe. Ne treba stavljati sada breme da smo mi najbolja reprezentacija, da moramo dobivati 30, 40 razlike. Trebali smo možda malo više odmoriti naše glavne igrače, ali eto, opet su se danas jako potrošili. Znamo njihovu kvalitetu i osjećamo se sigurnije kad su oni na parketu, kaže Popović.

Marko Popović odradio je sjajan posao, tri važne trice i još jedna dobra utakmica za hrvatsku reprezentaciju.

– Ja napadački cijeli svoj život igram isto. Ove godine u reprezentaciji imam noviju ulogu jer imam puno manje minuta pa je normalno da se puno manje trošim u obrani za to kraće vrijeme koje jesam u obrani. Ako mogu na taj način pridonijeti reprezentaciji spreman sam žrtvovati se i jednostavno mislim da svatko treba razmišljati na taj način u ovoj reprezentaciji jer hijerarhija se zna. Poeni su u rukama Bogdanovića i Šarića i normalno svaku večer može iskočiti netko drugi uz njih. Treba im dati ruku jer njih dvojica neće moći sami iznijeti ovo prvenstvo, zaključio je za HKS.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...