Popović: “Rusi imaju kvalitetu, u utakmicu moramo ući hladne glave i vruća srca”

Hrvatska reprezentacija sletjela je u Istanbul te nakon kratkog odmora kreće trening priprema za ono što nas očekuje u nedjelju, a to je Rusija i osmina finala EuroBasketa 2017. Reprezentacija Hrvatske nakon dolaska u Istanbul ima još dan za pripremu protiv Rusije koju je najbolje najavio Marko Popović koji je i sam u Rusiji proveo pet godina, donosi službena stranica HKS-a.

– To su uglavnom igrači koji znaju kako osvajati trofeje, prvenstveno mislim na igrače koji igraju u CSKA, to su Fridzon, Kurbanov, Vorontsevich, uz naravno dva njihova glavna igrača – Mozgov i Shved. Rusije je definitivno jedna kompetitivna ekipa, čvrsta. Poznavajući Ruse nakon pet godina iskustva igranja tamo, znam da su jako karakterni i kroz ovo prvenstvo su pokazali protiv jako kvalitetnih ekipa da mogu odigrati dobro, kaže Popović.

Kako se suprotstaviti ekipi koja igra dosta discipliniranu košarku?

– Tek smo završili grupnu fazu. Sada je dva dana priprema pred nama jer mi do sinoć nismo znali s kim ćemo igrati, hoće li to biti Turska ili Rusija. Ali sada kada znamo, dva dana trebamo stisnuti, izbjegavati što više ta druženja jer ipak je puno ekipa ovdje i ja se nadam da ćemo hladne glave i vruća srca ući u taj susret i da možemo do četvrtfinala, zaključio je Marko Popović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...