Popović: “Spremni smo za eliminacijsku fazu, protiv Španjolske smo pokazali kvalitetu!”

Hrvatska košarkaška reprezentacija u jednoj fantastičnoj igri, u utakmici 4. kola skupine C Eurobasketa, poražena je od prvog favorita turnira reprezentacije Španjolske sa 73-79. Ovo je prvi poraz izabranika Aleksandra Petrovića na EuroBasketu, dok je Španjolska ostala jedna od dvije neporažene reprezentacije. Bio je ovo poraz koji ohrabruje.

U dramatičnoj utakmici briljirali su kod naših Dario Šarić, koji je napokon odigrao utakmicu kakve smo od njega gledali u dobrom dijelu NBA sezone. Dario je postigao 18 koševa, imao 13 skokova i pet asistencija. Bojan Bogdanović priključio se u drugom dijelu, u prvom je bio rezerviran, svih petnaest koševa zabio je u nastavku susreta.

“Mi evidentno rastemo kroz turnir, što nam je bio i cilj. Igrali smo protiv izuzetno talentirane reprezentacije, koja je konstantno nabijala u reket, slično kao Crna Gora. Odgovorili smo na sve izazove, moglo je to otići i na našu stranu. Igrali smo bez važnog igrača u našoj rotaciji, a to je Ukić i defintivno se spremamo za ono što nam Aco govori od 1. kolovoza. Samo za 10. rujna i tada ćemo s druge pozicije iz Cluju ići četvrtinale. Mislim da za to imamo velike šanse. Ne možeš biti zadovoljan kad izgubiš, ali mislim da možemo biti ponosni kako smo se borili. Očito i protiv tih Španjolaca Hrvatska pokazuje da može. Imamo odgovor, nadam se da će to tako biti i protiv drugih, samo se treba držati zajedno. Nismo izgledali dobro prve dvije utamice, treća je već bila bolja, a sada smo imali samo nekoliko, i to minimalnih crnih rupa. Uspjeli smo sve iskontrolirati i ući u egal završnicu, a oni su se tu bolje snašli”, rekao je povratnik u reprezentaciju, iskusni Marko Popović, prenose Sportske novosti.

Za kraj Popović se osvrnuo i na ono što nam predstoji, eliminacijsku fazu EuroBasketa:

“Odlično smo počeli utakmicu. Izbornik je rekao protiv koga igramo, protiv prvog favorita, momačdi koja je sve osvojila što je mogla. I bili smo blizu. Teško se tući s Gasolima, a pokazali smo kako smo spremni za play-off. Za onu utakmicu 10. rujna.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...