Prema numerolozima smak svijeta dogodit će se za tjedan dana – 23. rujna!

Kršćanski numerolozi tvrde da će kraj svijeta stići 23. rujna ove godine, kad će se po njima neki planet sudariti sa Zemljom, piše Index.

Kako javlja Fox News, kršćanski numerolog David Meade tvrdi da su stihovi iz Evanđelja po Luki dokaz da su nedavni događaji, kao što su pomrčina Sunca u Americi i uragan Harvey, znak nadolazeće apokalipse.

Ti stihovi glase:

“Bit će znakova na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji narodi će biti u zebnji, prestrašeni bučanjem i valjanjem mora, dok će ljudi klonuti od užasa u strahu od na svijet dolazećih nesreća; jer, sile nebeske bit će uzdrmane.

Luka, 21:25 i 21:26

Do 23. rujna kao datuma apokalipse došao je služeći se kodovima iz Biblije, kao i oznakama datuma u piramidama u Gizi. Meade svoju teoriju temelji na takozvanom planetu X, koji je poznat i kao Nibiru. Tvrdi da će on proći blizu Zemlje 23. rujna te uzrokovati erupcije, tsunamije i potrese.

Prema Knjizi otkrivenja 12: 1-2 trebao bi uslijediti početak uskrsnuća i drugi dolazak Krista, što je česta tema kršćanskih teoretičara zavjera:

“I znak veliki pokaza se na nebu: žena, obučena u sunce, i mjesec pod nogama njezinim, i na glavi njezinoj vijenac od dvanaest zvijezda. Bijaše trudna i vikala je od bolovala i mučila se da rodi.”

U tom odlomku, žena je Djevica, a 23. rujna Sunce, Mjesec i Jupiter bit će u Djevici, što se zapravo događa svakih 12 godina. Osim toga, na taj datum događa se rijetko poravnanje planeta poznato kao “Lav Judinog plemena”, na kojem teoretičari zavjera temelje popriličan broj svojih teorija. Jonathan Sarfati piše da se to dogodilo četiri puta u prošlom tisućljeću.

“Kao i uvijek kod astrologije (ili njenih kršćanskih adaptacija) izabiru se zvijezde koje se slažu s određenim zaključkom. Ne postoji ništa što bi sugeriralo da će se 23. rujna ostvariti biblijsko proročanstvo, a kršćani moraju biti oprezni da se ne uvuku u takve senzacionalističke tvrdnje”, napisao je on, a prenosi Express.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...