Prognoza za vikend: Subota suha, u nedjelju ponegdje kiša

Vrlo je mala mogućnost za koju kap kiše u subotu, no ta vjerojatnost će posvuda porasti na prijelazu sa subote na nedjelju. Polje vedrine sa zapada kontinenta u anticikloni polako se širi, no i danas će na istoku zemlje kružiti dosta vlage i oblaka u sklopu tamošnjeg ciklonalnog vrtloga. Prema večeri sve manje tmurnih oblaka na istoku, no posvuda u unutrašnjosti uz umjerenu naoblaku, ali zadržat će se uglavnom suho. Vedrije će biti u južnim područjima, piše N1.

Što se vjetra tiče, u Slavoniji će puhati povremeno umjeren i jak sjeverozapadnjak. Najviše dnevne temperature bit će malo više nego jučer, većinom između 15 i 20 na kopnu, a malo malo toplije na Jadranu i do 23, 24 stupnja. Najniže temperature tijekom iduće noći slične kao noćas. Većinom od 6 do 11 stupnjeva, u gorju svakako i niže od toga, a na moru između 12 i 15.

Početkom vikenda bit će djelomice sunčano, danju će biti i još malo toplije, no ne i odviše toplo, uglavnom malo iznad 20 stupnjeva.

Vrlo je mala mogućnost za koju kap kiše u subotu, no ta vjerojatnost će posvuda porasti na prijelazu sa subote na nedjelju i tijekom nedjelje, osobito u zapadnim predjelima, na sjevernom Jadranu, sjevernoj Dalmaciji. Ipak, radi se o razmjerno malim količinama kiše.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...