sa kolegija na skupštinu

Projekt “Postanimo financijsko i digitalno pismeni” težak milijun i pol kuna

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Sa Kolegija župana Skupštini će biti upućeno na usvajanje davanje suglasnosti Strukovnoj školi Vice Vlatkovića za provedbu projekta „ Postanimo financijsko i digitalno pismeni“.

Naime, Strukovna škola Vice Vlatkovića je u travnju 2017. godine na Otvoreni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“ (Europski socijalni fond – Operativni program „ Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.) prijavila projekt „(P)ostanimo financijsko i digitalno pismeni“. Nositelj projekta je Strukovna škola Vice Vlatkovića, a projektni partneri su: Srednja škola Gračac, Srednja škola Glina, Srednja škola Petrinja, Institut za razvoj obrazovanja i Obrtničko učilište.

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje pismenosti kroz podizanje razine digitalne i financijske pismenosti učenika srednjih škola kroz provedbu aktivnosti koje će biti usmjerene na razvoj izvannastavnim aktivnosti za unaprjeđenje spomenutih pismenosti, opremanje školskih učionica, usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika koji će uz rad s učenicima unaprijediti potencijal srednjih škola uključenih u projekt. Cilj projekta je formirati tim odgojno-obrazovnih djelatnika i educirati ga za provedbu izvannastavnih aktivnosti u okviru školskog kurikuluma koje su usmjerena na unaprjeđenje digitalne i financijske pismenosti kod učenika.

U projekt će kao ciljana skupina biti uključeno 80 učenika predtercijarne razine, odnosno učenici 4 srednje škole i 50 odgojno-obrazovnih djelatnika partnerskih škola.

12. rujna 2017. godine škola je dobila dopis od Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih o statusu projektnog prijedloga nakon procjene kvalitete kojim su obaviješteni da je njihov projektni prijedlog udovoljio svim zahtjevima definiranima u Uputama za prijavitelje – procjena kvalitete, te da će njihov projektni prijedlog biti upućen u slijedeću fazu postupka dodjele, Odluku o financiranju.

Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je 1.463.934,64 kuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar