sa kolegija na skupštinu

Projekt “Postanimo financijsko i digitalno pismeni” težak milijun i pol kuna

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Sa Kolegija župana Skupštini će biti upućeno na usvajanje davanje suglasnosti Strukovnoj školi Vice Vlatkovića za provedbu projekta „ Postanimo financijsko i digitalno pismeni“.

Naime, Strukovna škola Vice Vlatkovića je u travnju 2017. godine na Otvoreni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“ (Europski socijalni fond – Operativni program „ Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.) prijavila projekt „(P)ostanimo financijsko i digitalno pismeni“. Nositelj projekta je Strukovna škola Vice Vlatkovića, a projektni partneri su: Srednja škola Gračac, Srednja škola Glina, Srednja škola Petrinja, Institut za razvoj obrazovanja i Obrtničko učilište.

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje pismenosti kroz podizanje razine digitalne i financijske pismenosti učenika srednjih škola kroz provedbu aktivnosti koje će biti usmjerene na razvoj izvannastavnim aktivnosti za unaprjeđenje spomenutih pismenosti, opremanje školskih učionica, usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika koji će uz rad s učenicima unaprijediti potencijal srednjih škola uključenih u projekt. Cilj projekta je formirati tim odgojno-obrazovnih djelatnika i educirati ga za provedbu izvannastavnih aktivnosti u okviru školskog kurikuluma koje su usmjerena na unaprjeđenje digitalne i financijske pismenosti kod učenika.

U projekt će kao ciljana skupina biti uključeno 80 učenika predtercijarne razine, odnosno učenici 4 srednje škole i 50 odgojno-obrazovnih djelatnika partnerskih škola.

12. rujna 2017. godine škola je dobila dopis od Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih o statusu projektnog prijedloga nakon procjene kvalitete kojim su obaviješteni da je njihov projektni prijedlog udovoljio svim zahtjevima definiranima u Uputama za prijavitelje – procjena kvalitete, te da će njihov projektni prijedlog biti upućen u slijedeću fazu postupka dodjele, Odluku o financiranju.

Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je 1.463.934,64 kuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

 

Možda ste propustili pročitati