Provodi se on-line peticija protiv poreza na telefoniranje, alkohol, igre na sreću i cigarete

Udruga poreznih obveznika Lipa u petak je pozvala građane da potpišu njezinu on-line peticiju protiv uvođenja najavljenih poreza na telefoniranje, alkohol, igre na sreću i cigarete.

“Nakon uspješne peticije i zaustavljanja poreza na nekretnine, pozivamo građane da odlučnom reakcijom pokažemo da su porezni obveznici protiv uvođenja novih poreza i podizanja ionako previsokog poreznog opterećenja”, kaže se u priopćenju Udruge Lipa.


U Lipi smatraju da bi uvođenje novih nameta predstavljalo novi snažan udar na standard građana, jer bi se, kako kažu, na taj način iz džepa poreznih obveznika izbio desetak puta veći iznos od onoga što bi morali dodatno platiti kroz uvođenje predloženog, ali odbačenog poreza na nekretnine, piše Lider.

Poziv na rasterećenje

Tvrde da bi u prosjeku svakog punoljetnog građanina Hrvatske nova porezna opterećenja, koja je kako mogućnost u medijima najavio ministar zdravstva Milan Kujundžić, stajala dodatnih tisuću kuna godišnje.

Drže da su nagomilani dugovi u sustavu zdravstva rezultat neprovođenja reformi te da se njihovim daljnjim odgađanjem gubici produbljuju.

Pozivaju Vladu da odustane od uvođenja novih poreza i okrene se smanjivanju rashodne strane proračuna, odnosno provođenju reformi i poreznom rasterećenju građana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...