Real u Dortmundu uvjerljiviji i bolji; Luka požutio, ali i asistirao!

Real Madrid napokon je uspio pobijediti Borussiju na njihovom terenu, u drugom kolu Lige prvaka branitelji naslova slavili su s 3:1 .

Na prvu veliku priliku čekalo se do 10. minute kada je Carvajal povukao kontru sve do Borussijinog šesnaesterca gdje lažnjakom prolazi braniča i puca, ali preslabo i Burki brani, piše Goal.com


Nakon samo dvije minute, vidjeli smo još jednu veliku priliku za Španjolce. Carvajal je probio desnu stranu i ubacio za Ronalda, koji nije uspio doći do lopte..

Na prvi veliku priliku za domaćine čekali smo do 14. minute. Nakon pogreške Madriđana Castro je prošao po desnoj strani i ubacio, lopta je preletjela Aubameyanga i dolazi do Philippea koji puca, ali Navas brani na samoj gol liniji. Nakon obrane lopta se odbila Ramosu u ruku, ali za suca Kuipersa to nije bilo dovoljno za jedanaest metara.

Real Madrid je dominirao i pritiskao od samog početka utakmice i isplatilo im se u 18. minuti. Nakon ubačaja Dania Carvajala, Gareth Bale puca iz prve i prekrasnim udarcem probija Burkia za 0:1.

Madriđani su nastavili s dominacijom i u 24. minuti Velšanin se ponovno našao u prilici, ali puca ravno u golmana Borussije koji bez poteškoće brani. Kraljevski klub dominirao je cijelim prvim poluvremenom i Dortmundovi igrači su izgledali potpuno izgubljeno.

Carvajal u 39. minuti zaustavlja kontru Borussije i dobiva žuti karton. Dok se čekalo izvođenje slobodnog udarca nastaje komična situacija. Naš reprezentativac Luka Modrić izgleda ne vjeruje sucu Kuipersu i mjeri devet metara do živoga zida zbog čega dobiva žuti karton.

Do kraja prvoga poluvremena Real je zadržao vodstvo.

U prvoj minuti drugog poluvremena bila je dobra šansa za domaćine. Pucao je Yarmolenko, ali Varane je bio na mjestu i izbio je loptu u korner.

Taman kada se činilo da se Borussija na poluvremenu sabrala, Gareth Bale u 49. minuti pronalazi Ronalda koji povećava na 0:2. Ronaldu je ovo treći gol u Ligi prvaka ove godine. Portugalcu je ovo bio 400. nastup za kraljeve, a 150. nastup u europskim utakmicama.

Domaćini su smanjili u 54. minuti. Nakon dobrog ubačaja Castra, Aubameyang se našao ispred Ramosa i smanjio na 1:2, i tako vratio nadu navijačima.

Domaći trener Bosz u 60. minuti radi prve izmjene i vadi Sahina i Toljana, a uvodi Dahouda i Weiga, koji nakon samo tri minute u igri dobiva žuti karton.

Izmjene nisu pomogle domaćinima, jer u 79. minuti Modrić lijepo proigrava Ronalda koji bez problema zabija za konačan rezultat 1:3.

Luka Modrić je izašao iz igre u 91. minuti.

U drugoj utakmici skupine H, Tottenham je u gostima pobijedio APOEL s 3:0. Ciparski klub dobro je igrao ali je Harry Kane imao fantastičnu noć, zabio je hat-trick.

Nakon drugog kola, Tottenham je vodeći u skupini H sa šest bodova, a isto ima i Real Madrid.

Statistike i grafike provjerite na portalu Goal.com

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...