Ryanair najavio da planira otkazati 40 do 50 letova dnevno do kraja listopada, odmah pala cijena dionice

Cijena dionice niskotarifne zrakoplovne kompanije Ryanair u ponedjeljak je pala 3 posto, nakon što je tvrtka objavila da do kraja listopada dnevno kani otkazati između 40 i 50 letova, što će omesti stotine tisuća planiranih putovanja.

Iz Ryanaira su poručili da se bore s nedostatkom radnog osoblja zbog starih godišnjih odmora koji se moraju iskoristiti do kraja godine. Pritom su kazali da je broj otkazanih letova, s kojima se odmah započelo, neprihvatljiv za korisnike.

Ako aviokompanija u slijedećih šest tjedana otkaže 40 letova dnevno, time će biti pogođeno oko 285 tisuća planiranih putovanja, uz pretpostavku da je popunjenost zrakoplova 90 posto. Tim putnicima će biti ponuđeni drugi letovi ili povrat novca.

U nedjelju je kompanija otkazala 82 leta, nakon što je priznala da je ‘zabrljala’ u planiranju godišnjih odmora pilota zrakoplova.

Kenny Jacobs iz odjela marketinga je kazao da su oštećeni putnici s rezerviranim kartama do 20. rujna obaviješteni o otkazivanju.

– Pogriješili smo u planiranju godišnjih odmora pilota i intenzivno radimo na otklanjanju pogreške, rekao je.

Kompanija mijenja svoju fiskalnu godinu, koja se trenutno vodi od travnja do ožujka, a ubuduće će biti od siječnja do prosinca. Kako pojašnjavaju iz Ryanaira, ta promjena znači da piloti trebaju svoj godišnji odmor iskoristiti u rujnu i listopadu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...