Cestitka_Uskrs

S novom verzijom Chrome preglednika nećete moći gledati niti jedan zadarski portal osim Antene Zadar

Iako Google već nekoliko mjeseci upozorava kako stranice koje pregledavate a koje se isporučuju bez SSL certifikata nisu sigurne, u uskoro nadolazećoj verziji svog preglednika Chrome brojčane oznake 62 prikaz takvih stranica bit će u potpunosti onemogućen.

Doznaje se ovo sa službenog Google bloga, no što bi to u stvarnosti običnom korisniku interneta značilo i predstavljalo.

SSL certifikat predstavlja internet protokol koji je zadužen za sigurnost podataka koje primate i šaljete od ili do stranice koju pregledavate. Vrlo je jednostavno doznati koja je stranica sigurna – ona u svojoj adresi ima slovo “s” nakon http a ujedno je i označena ikonicom lokota ili pak zelenom bojom i napisom “Secure”. Pogledajte kako to izgleda na primjeru našeg portala…

Ista potvrda o valjanoj sigurnosti i sigurnoj stranici u Safari pregledniku izgleda ovako…

Dakle, što će za vas značiti ova nadogradnja vašeg omiljenog preglednika, bilo na računalu ili mobitelu – jednostavno, od zadarskih portala jedino će te nesmetano nastaviti čitati Antenu Zadar, koja je još u ožujku, među prvima u Hrvatskoj, uvela komunikaciju putem SSL protokola.

Hoće li se do izdavanja 62. verzije Chrome preglednika i konkurentski portali “trznuti” i ponuditi vam sigurno surfanje i pregled sadržaja, ostaje za vidjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...