SDP hvali HDZ, a mlade naziva plaćenicima? Pročitajte priopćenje koje stiže iz Vrsi

Ne događa se često da vidimo SDP-ovce kako na sva zvona hvale HDZ-ovce, a ni obrnuto. Zapravo, ne događa se nikad. No, Općina Vrsi posebna je lokalna jedinica u kojoj se dogodilo neviđeno te su mladi, obrazovani i ambiciozni uz pomoć mještana Vrsi i Poljica uspjeli marginalizirati ‘tradicionalne’ stranke koje vladaju državom od 90-ih (čitaj 40-ih).

Ne tvrdimo da mladi vođeni Perinićem rade posebno dobar posao, zapravo ne govorimo ništa o kvaliteti njihovog posla, no i za vrijeme izbora, ali i sada šalju nam se tekstovi u kojima se iznose veoma utužive stvari, gotovo na razini klevete. Vrlo je zabavno vidjeti složnost SDP-a i HDZ-a kada ih netko šutne iz ‘obećanih’ fotelja pa prenosimo priopćenja koja potpisuje Predovan Mile Ćojo (SDP) u kojima se iznose izjave poput: “Neka svekolika javnost zna da je Sandra Vukić gajila red, rad i disciplinu”, “Počinje s radom u staroj austro-ugarskoj školi s jednim zaštopanim wc-om ispod stepeništa, bez jedne jedine kune, bez olovke i papira” i sličnih.

Jesu li mladi plaćenici tajkuna kako Ćojo piše u tekstu? Možda. Konkretan dokaz za to nije iznesen. Zatražit ćemo zato, kako novinarska etika nalaže, i odgovor iz redova Pokreta mladih Općine Vrsi pa se nadamo doznati i drugu stranu priče.

Priopćenja, prema redosljedu kojeg je gospodin Predovan tražio, objavljujemo u nastavku.


KAKO SU VRŠANI I POLJIČANI PRODALI SVOJU ROĐENU OPĆINU?

TEK SAD POSTAJEMO BITI SVOJI NA SVOME

Zar nije nakaradno mišljenje onih kojima je svejedno što dvije i pol tisuće naših stanovnika nema svoju ambulantu,ljekarnu,stalnog liječnika,banku,turističku zajednicu,lovačko društvo,lančanu opskrbu i tako redom?,kaže Predovan Mile Ćojo.

U svezi s izvješćem sa zadnje sjednice Ninskog Gradskog vijeća koju je prenio Zadarski list,a u kojoj je u raspravi o novoformiranoj Općini Vrsi,vrško-poljički Inicijativni odbor za odvajanje Vrsi i Poljica od Grada Nina,prozvan kao nelegalno tijelo.Priopćenjem se umjesto odsutnog Predsjednika Odbora, Borisa Vukića, oglasio dopredsjednik Mile Predovan Ćojo,pa u svome reagiranju tako,uz ostalo,navodi:svi Vršani, tada djelatnici Gradskog vijeća listom su bili protiv novonastale Općine,jedini za, bio je Predovan Mile Ćatin i on je inicijator Inicijativnog odbora održanog u poljičkoj školi.U to vrijeme vladao je teški antagonizam-ne dozvoliti osnivanje Općine Vrsi, pa smo morali provesti i referendum.Tada je i novopečeni gradonačelnik Emil Ćurko(moj kum) bio protiv Općine Vrsi,ali samo deklarativno(perlafinta),a u stvari je molio Boga da Vršane što prije vrag nosi ća iz Nina.Tako je i bilo.Plaćenici su ubrzo dobili nogu,ali su ostali okorjeli neprijatelji Općine Vrsi.Predovan dalje navodi:lako je prepoznati Vršane koji se protive našoj Općini,to su redom oni koji su zaboli glave u ninske Gradske jasle.Mi ,Vršani i Poljičani ,možemo zahvaliti dragom Bogu,Hrvatskoj Vladi i Saboru koji su nam omogućili da se dokopamo tako željene lokalne institucije zvane Općina.Ovo je san svakog naroda i mi se time ponosimo.Ovim činom,tek sada postajemo biti svoji na svome.Novoosnovana Općina Vrsi  brzo će postati perspektivna u našoj Županiji.Jamstvo tome su,prije svega,vrijedni i marljivi Vršani i Poljičani,naši bogati resursi i nadasve divna morska obala koje imamo koliko i susjedna Slovenija.Predovan i dalje apelira da unatoč svemu, Ninjani i Vršani ipak trebaju i nadalje živjeti u skladnim odnosima.Imamo veliku sreću da smo ostali uz samu bok lijepog i perspektivnog starohrvatskog kraljevskog grada Nina. Samo jaki Nin je vrška prednost i obratno.Stoga,svi skupa glave gore,jer ulazimo u povijesno iskušanje gdje treba puno pameti i truda,kako bi naša Općina doživjela procvat.Ona je naša stvarnost te pozivam Vrsi i Poljica, kao i Upravu Grada Nina,da se svi skupa držimo za isti štap, za sreću naših mladih naraštaja,zaključuje na kraju svog priopćenja,Predovan Mile Ćojo.

ZADARSKI LIST,24.KOLOVOZA ,2006.

BRANKO BOŽIĆ


TEK SADA POSTAJEMO BITI NITKO I NIŠTA

Da,da,za sreću i dobrobit naših mladih naraštaja,zaključuje Predovan Mile Ćojo,ovom i ovakvom porukom dočekasmo prve lokalne izbore u povijesti Vrsi i Poljica.Bilo je to sredinom 2006.god.Biramo po prvi put Načelnika i Općinsko vijeće.Nastupaju najveće političke stranke.Počinje juriš na prijestolje.Izlaze redom:HDZ,SDP i seljaci,Lista Maraš i jedna nepoznata,nezavisna lista koju predvodi Sandra Vukić.

Ja  sam se tada potajno nadao sigurnoj pobjedi moga SDP-a i seljaka. Međutim, pobjeđuje Sandra Vukić te postaje prva Načelnica Općine Vrsi. Počinje s radom u staroj austro-ugarskoj školi s jednim zaštopanim wc-om ispod stepeništa,bez jedne jedine kune,bez olovke i papira. U svoja dva mandata dostiže 10-milijunski proračun i skoro se približila jednoj uspješnoj i bogatoj Privlaci i Ražancu,općinama s dugom općinskom tradicijom.Za svoga mandata Načelnica uspijeva uprihoditi 75 mil.kn.,a u kapitalne projekte ubrizgava,gospodo Vršani i Poljičani, 50 mil.kn.

E, pa sada, moji pametni i školovani momci,morat ćete se suočiti s istinom pa će vam ovih 50 mil. kn visjeti o vratu poput Demaklova mača.Sami ste se nazvali Pokretom mladih kao da ste vi u ovih desetak godina stvorili npr.pjevački zbor,mušku ili žensku klapu,KUD ili kakvu pravu športsku ekipu.Umjesto toga nudite nam trčanje u vrećama,bacanje kamenja,potezanje konopa,nošenje kabala na glavi i jednu genijalnu novost-Picigin na Ričini. Dečki,zaista vam se rugaju furešti. Recite vi nama što vam je značio onaj plakat“ MI PLAĆAMO,VI KRADETE“,kada mi svi znamo da vi ne plaćate ništa nego samo trošite jer ne radite nigdje.Kukali ste pred izbore da si ne možete priuštiti slatki noćni život,a prava je istina da ste upravo od Općine dobili koncesije,a onda sami zapalili i zatvorili lokale,dakako, uz blagoslov Inspekcije,e da ne ni bi platili dugove Općini i Državi.Ovi što vas kupiše bili su na vlasti desetak godina pa ostavili Mulo kao kupalište  ovaca s desetak iznajmljivača soba.Sada,gospodo,imate Vodice br.2 s 350 iznajmljivača.Najavili ste u kampanji da će vam radove izvoditi  vrška građevinska operativa.Ma nemojte molim vas,valjda ona neregistrirana četvorica što su desetak god.čeprkali u“ Posranoj ulici „ kao popi govnjari,a sada je obrasla kupinom.Dečki,sada je u modi Javni natječaj.Kažete da niste na prodaju,a čiji su ono stotinjak tisuća kn bili u igri za vrijeme kampanje?Velite da su to sponzori.Lažete.Sponzor je kada Emirates sponzorira Real Madrid,ali Arapski Emirati ne određuju što će igrati Modrić,nego to radi Zinedine Zidane.Dobili ste izbore,a Općina vam zjapi prazna bez djelatnika,osim što ponekad utrči koji bosi i u kupaćim gaćicama. A vi tako sposobni?Trebali ste do sada realizirati bar 2 mil.kn u blagajnu,a Picigin na Ričini ostaviti za bolje dane.Rekoste da Vrsi nisu Kruševo i što je meni sada bolje što umjesto Kruševa imamo Šiševo,Briševo,Ujčovo,Ku…vo. Vaš plan i zadatak meni miriše na ukidanje naše Općine,a to i jest stav vaših sponzora koji su se i 2006.god.deklarirali protiv Općine. Na Dan Općine Vrsi donijeli ste dvije i jedine povijesne odluke.Citiram:socijalna politika i dječji vrtić. Kad vam Inspekcija koju ste zvali nije našla nepravilnosti, vi ste doslovno brujali selom:“Došla maca na vratanca.“,zbog navodno teškog kriminala prethodnika.Našli su par mobitela namijenjenih za darove i plaćene račune za po 2m drva trojici teže financijski stojećih. Ja kažem:“Pa što onda?“.Oni meni:“Što joj je to ćaćina lova?“.Toliko o vašoj socijali.Da će oni cjelodnevni besplatni dječji vrtić?Neće.Laž.Jer za to treba:teren,novi vrtić,još 2 tete,kuhinja, kreveti i da svih  vas 11 s liste dobijete trojke.

Sada malo o strategiji za pobjedu na Izborima.Jedna družina vrških privatnika(tajkuna) ,u nemogućnosti i bez ikakve šanse da dobiju izbore u Vrsima,prionuše nečasno na jednu krajnje prljavu rabotu.Rabota jest nečasna,ali,kako vidite i dozvoljena.Pripremali su se oni mjesecima zimi po kužinama pa i konobama,samo ne javno u društvenim prostorima.Kako su se bližili Lokalni izbori,krenulo se u realizaciju scenarija.Sastavljaju listu mladih koja je u narodu garant za pobjedu.Tajkuni neće sebe na listu jer bi dobili svega po jedan glas(svoj).Ovako su mladi dobili prevagu.Oni svake izbore u pravilu prespavaju,a ovaj put su morali biti budni. Naravno,zbog toga  je i bio velik odaziv,a k tomu je trebalo platiti i onima nezadovoljnima pa čak i prijevoz do Vrsi na glasovanje.E,ali to nije moglo ići mukte.Tajkunčići su morali posegnuti za briktaš.Ipak je trebalo puno one kartušine(plakata),a bogme je trebalo osigurati i  dosta suve rane i pića. E, pa gle sada moji Vršani i Poljičani,kako oni za pišljivih 50 tisuća kn,kupiše vašu i moju Općinu koja vrijedi stotine mil.kn. Vide sada mladi reformatori da su zalutali u nečije svatove bez one stvari.No,natrag se ne može.Kupoprodajni je potpisan.Oni što se zaklinjaše u Pokret mladih,dobiše kontrolu nad Općinskim pečatom i proračunom,a Vršani i Poljičani spoznaju koliko su naivni.Naivni upravo toliko da baš zaslužuju ovakvu općinsku vlast.Nažalost,jedna uređena Općina postaje slučaj i nakaza u Županiji.Neka svekolika javnost zna da je Sandra Vukić gajila red, rad i disciplinu i zato svi oni koji su iole vezani obvezama  nisu prihvaćali njenu igru nego želju za radom na crno. Oni se vesele kako je sada došlo njihovo vrijeme.Ne znamo samo do kad?

Želim vam da uspješno vodite Općinu, a kada investirate 50 mil.kn u dobrobit Vrsi i Poljica,nitko sretniji od Ćoje.

Kao dopredsjednik Inicijativnog odbora Općine i fetivi Vršanin,ovim štivom želim se ispovjediti  mojim  Vršanima da sam tužan što 2018.neću ugledati:brački kamen,uređene fasade i ferale vrške Kalelarge i Kolišta, športske dvorane, kao bitnih uvjeta kulturnog života i novo groblje.

Predovan Mile Ćojo(SDP)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...