SDSS i DSS skuobili se oko HOS-ove ploče; DSS poručio: “Sramotite srpsku zajednicu”

“Politiku Samostalne demokratske srpske stranke može određivati njeno članstvo, birači i legitimno izabrano vodstvo stranke, a ne predstavnici drugih stranaka. Posebno onih koje nemaju uporište u biračkom tijelu, nemaju stranačku mrežu organizacija na terenu, a sama činjenica da nisu parlamentarne stranke dovoljno govori o njihovoj moći.

Ovim nedvosmisleno poručujemo Demokratskom savezu Srba da neće odlučivati o politici SDSS ni o njezinim odlukama koje se tiču sadašnje ili bilo koje druge koalicije. Umjesto toga, imali su sasvim dovoljno vremena u proteklom četvorogodišnjem mandatu da se neki od njih poput vukovarskog dogradonačelnika Srđana Milakovića pozabave uklanjanjem ustaških simbola na raznim javnim mjestima na području Grada Vukovara.

Uključujući ovakve elemente čak i u prostoru u kojem Milaković svakodnevno boravi! Šutjeli su i šute svo vrijeme o tome. Sada kada je ploča sa ustaškim pozdravom maknuta sa kompleksa jasenovačkog stratišta dobrim djelom i našom zaslugom, iako je njena prelokacija u Novsku ili bilo koje drugo mjesto za nas neprihvatljiva, prozivaju SDSS. 

U najmanju ruku politički i ljudski nekorektno. Nije prvi put od DSS-a da za svoju neaktivnost i neimanje političke snage optužuju SDSS koji se svih dvadeset godina bori za poštivanje civilizacijskih normi i podizanja kvaliteta života Srba i svih građana RH”, stoji u SDSS-ovu odgovoru DSS-u, kako prenosi tportal.

Demokratski savez Srba povodom premiještanja HOS-ove ploče poručio je da taj čin ‘unosi nemir svim građanima koji već godinama čekaju da vide tračak nade da život u Hrvatskoj ima perspektivu’. 

– Među tim građanima negdje na kraju se nalaze i pripadnici srpske zajednice koji su još jednom teško razočarani postupcima predstavnika najviše državne vlasti. Strašna je pomisao da među onima koji odlučuju o našoj budućnosti nema nikoga tko ima hrabrosti boriti se za bolje društvo i obračunati se s kosturima prošlosti. 

Sudjelovanje u toj vlasti predstavnika srpske zajednice iz reda SDSS-a i drugih manjina izrazito je ponižavajuće ali to nikoga više ne iznenađuje. Ovim putem prozivamo predstavnike SDSS-a da izađu iz koalicijske vlasti i bar malo umanje sramotu koju nanose cijeloj srpskoj zajednici, poručili su iz DSS-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...