Slaven Dobrović podnio ostavku u Hrvatskim vodama

Bivši ministar Slaven Dobrović odlučio je podnijeti ostavku na mjesto predsjednika i člana Upravnog vijeća Hrvatskih voda.

Dobrović ostavku podnosi zbog nefunkcioniranja Upravnog vijeća koje, kako je napisao na svom blogu, već pet mjeseci nije imalo sjednicu. Uobičajeni ritam sastajanja bio je svakih mjesec do dva, ovisno o potrebama i prijedlogu voditelja poslovanja Hrvatskih voda, odnosno generalnog direktora, piše Večernji.hr.

– Brojne su i važne zadaće Upravnog vijeća, među ostalim donošenje financijskog plana i plana upravljanja vodama, odluke o financijskim izvještajima Hrvatskih voda te o rasporedu viška prihoda nad rashodima, sve prema Zakonu o vodama i Statutu Hrvatskih voda. Uobičajeni ritam sastajanja Upravnog vijeća je svakih mjesec do dva, ovisno o potrebama i prijedlogu voditelja poslovanja Hrvatskih voda, odnosno generalnog direktora. Kako je funkcioniranje Upravnog vijeća uvjet bez kojeg se ne može, s današnjim danom (8. rujna), uputio sam Vladi Republike Hrvatske neopozivu ostavku na mjesto predsjednika i člana upravnog vijeća Hrvatskih voda – napisao je Dobrović na svom blogu.

Navodi kako je nastojao dati svoj konkretan doprinos radu Hrvatskih voda. Kao političar vjerovao sam da će zajednički cilj bolje Hrvatske prevladati.

– Nadam se da će moj čin ubrzati dogovore unutar vladajuće stranke i potaknuti odgovorne da u kratkom vremenu osiguraju normalan rad Upravnog vijeća Hrvatskih voda. Ozbiljnost ove institucije to zahtjeva – napisao je, između ostalog, Dobrović.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...