Smetaju vam smrdljivi martini? Evo kako ih se riješiti lako, efikasno i sasvim prirodno!

Sezona je smrdljivih martina i malo je onih koji ne muče muku s ovim dosadnim kukcima, javlja Večernji.hr

Osim što nas živciraju svojim zujanjem po sobi kada ulete u nju, odbojna je i sama pomisao na to da jedna takva smrdljiva buba boravi u istoj prostoriji kao i vi.


Početkom jeseni najviše ih ima i kao da čekaju pred našim vratima i prozorima, kada ćemo ih otvoriti ne bi li se uvukli u tople domove.

Iako mislite da vam možda nema spasa dok se temperature ne spuste ispod ništice, vrijeme je da smrdljivim martinima stanete na kraj i to uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova.

Prvo i osnovno jest da zaštitite svoje prozore i balkonska vrata. Ako nemate novca za skupe komarnike koji se ugrađuju na stolariju, uvijek možete kupiti one jeftine mrežice koje ne koštaju više od desetak kuna i polijepiti ih na okvire prozora koje često otvarate. Pobrinite se i da nemate nikakvu rupu na prozoru ili vratima jer su smrdljivi martini kao i komarci, kroz najmanju rupicu će se uvući u vaš dom.

Kako bi spriječili njihov ulazak u vašu kuću, poslužite se žutim papirom. Naime, ove kukce privlači žuta boja pa u dvorištu vaše kuće ili na balkonu stana polijepite žuti papir na koji će ovi dosadni kukci dolaziti.

Umjesto raznoraznim otrovnim sprejevima, riješite ih se potom jednostavnom mješavinom vode i sapuna. U određenu količinu vode ulijte jedan do dva posto tekućeg sapuna i tom mješavinom našpricajte ove smrdljive kukce.

Smrdljive martine odbija i miris češnjaka i mente pa ih postavite ispred svojih prozora ili vrata.

Ako su i ušli u vaš dom, ne zaboravite da ih ne smijete stiskati kako bi ih ubili jer tada ispuštaju onaj odvratni smrad. Radije ih usisajte usisavačem, nježno ih pokupite toalet papirom i bacite u wc školjku ili na njih prislonite ljepljivu traku i tako ih ulovite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...