Španjolska Marca: “Luka je star, ali Real mu je našao zamjenu”

Realovi navijači nakon samo jedne utakmice “zaboravili” su Luku Modrića, a na to ih je natjerao 21-godišnjak za kojeg su ovog ljeta ratovali Real i Barcelona.

Pobijedio je Real, kao i jučer kod Alavesa (2:1) u šestom kolu La Lige, a iznimno važno slavlje s oba gola za goste donio mu je upravo mladi veznjak Dani Ceballos koji je nakon licitacije dvaju najvećih klubova iz Betisa prešao aktualnom prvaku.

Nakon što je bio najbolji igrač U-21 Eura, sjajnom utakmicom predstavio se u debiju kao prvotimac Reala. Njegov novi klub morao je pobijediti jer već zaostaje sedam bodova za Barcelonom, ali u Baskiju je došao bez pola ozlijeđenih prvotimaca. Zidane je k tome odmarao Balea i Modrića.

Ali zahvaljujući Ceballosu, nitko nije primijetio da Realu igra bez “motora momčadi”. Prvi gol za Real postigao je u 10. minuti nakon što se sjajno snašao u duelu s domaćim braničima i neobranjivo pogodio s 15 metara. Alaves je izjednačio u 40. minuti, ali samo tri minute kasnije Ceballos je donio pobjedu Realu još jednim preciznim udarcem s gotovo iste pozicije.

Marca, najčitaniji španjolski i jedan od najuglednijih svjetskih sportskih dnevnika, poznata po otvorenom navijanju za Real, odmah je Ceballosu posvetila stranicu i naslov “Madrid je vidio prirodnog nasljednika Lukite”, kako Španjolci tepaju Modriću, prenosi Index.

Ceballos je srca madridista osvojio kada je odabrao Real ispred Barcelone, iako su mu Katalonci jamčili daleko veću minutažu. Prema Madridu ga je usmjerilo to što su mu tamo povjerili da ga smatraju “novim Modrićem”.

I to ne u tako dalekoj budućnosti jer kako Marca napominje, “on je fantastičan nogometaš, ali je i star 32 godine.”

Zidane zato u njemu vidi igrača koji će skoro naslijediti “genijalnu hrvatsku desetku”, kako pišu Španjolci i dodaju: “Igranje uz Lukitu najbolja je škola za Danija koji se iz prve ruke i od najvećeg majstora uči kako veznjak treba biti vezivno tkivo, ‘ljepilo’ cijele momčadi.”

Marca ističe da je Ceballosu, kao i svima u Realu, “konkurencija žestoka. Kovačić je ozlijeđen, ali će biti još jedna veoma tvrda kost koju će Ceballos morati sažvakati. Ali on je hrabrost pokazao kada je odabrao borbu za mjesto u Realu umjesto zajamčene minutaže u Barceloni.”

Ceballos se osim majstorijama na terenu, zadnjih godina isticao i ispadima po medijima i društvenim mrežama, gdje je vrijeđao navijače, suigrače, navijao protiv Reala, veličao Barcelonu i Messija.

“Prosvjetljenje” je doživio na finalu Kupa kralja, kada su navijači Barcelone i Athletica izviždali španjolsku himnu.”Da barem padne bomba na Camp Nou i pobije te katalonske i baskijske pse”, poželio je tada. Popljuvao je Piquea i Fabregasa jer su se slikali s katalonskim zastavama.

Ali Barcelona mu je sve to oprostila i jamčila mu da će igrati ako dođe na Camp Nou. Ceballos je ipak odabrao Santiago Bernabeu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...