Stigao odgovor Ministarstva na Dobrovićeve optužbe: “Za (ne)rad odgovoran je isključivo on”

Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike očitovali su se o objavi Slavena Dobrovića  vezano uz podnošenje ostavke na mjesto predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda.

Podsjetimo, Slaven Dobrović danas je putem svojeg bloga “Biram dobro”, podnio ostavku na mjesto  predsjednika upravnog vijeća Hrvatskih voda, donosi Index.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“U tekstu koji je g. Slaven Dobrović objavio na svom blogu, a koji je prenesen u medijima, navode se netočne informacije kojima g. Dobrović pokazuje (ne)namjerno nepoznavanje uloge i načina funkcioniranja Upravnog vijeća Hrvatskih voda kojemu je predsjednik te neutemeljeno proziva Ministarstvo zaštite okoliša i energetike za „neaktivnost“.

Bivši ministar i predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskih voda, g. Dobrović, navodi kako sjednica Upravnog vijeća nije održana više od 5 mjeseci pri tome imputirajući odgovornost Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

Sukladno Statutu Hrvatskih voda, članak 14., „sjednice Upravnog vijeća saziva predsjednik Upravnog vijeća“.

Dakle, za (ne)sazivanje sjednice Upravnog vijeća Hrvatskih voda i njegov (ne)rad u proteklih 5 mjeseci odgovoran je bivši ministar i predsjednik Upravnog vijeća, g. Slaven Dobrović”, poručili su iz Ministarstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...