Stiglo nam je nevrijeme, na Pagu snimljena pijavica

Stigla je velika promjena vremena koja danas postupno zahvaća naše krajeve.

Atmosfera je premještanjem hladne fronte vrlo nestabina, a iza nje stiže i znatno hladniji zrak, tako su već za danas za brojna zapadna i sjeverna područja izdana upozorenja na moguće obilnije količine oborine. One mogu pasti u vrlo kratkom vremenu, a pritom može biti i olujnog nevremena, tuče, a na moru i pijavica.

Jedna takva “uhvaćena” je danas na otoku Pagu oko 16 sati, a ovjekovječio ju je Jasminko Herceg.

Najnestabilniije će biti prema večeri i tijekom iduće noći, kada se očekuje i glavnina oborina. Danju, osobito prijepodne, pretežno oblačno uz povremenu kišu, a na jugu zemlje uz i dalje moguće pljuskove praćene grmljavinom. Kiša će postupno prestajati kako dan bude odmicao, a u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima će se i djelomično razvedravati.

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni, u južnim predjelima u početku još jugozapadnjak, zatim zapadnjak. Na sjevernom Jadanu zapuhat će i bura, na udare i jaka, a do večeri će se proširiti i duž ostatka obale.

Najniže temperature tijekom iduće noći većinom između 10 i 15 stupnjeva na kopnu, a uz more do 19-20 stupnjeva.

Najviše dnevne temperature posvuda malo niže nego danas. Bit će u unutrašnjosti razmjerno svježe uz 17 do 20 stupnjeva, na Jadranu tek koji stupanj više, piše N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...