Stiže kiša i pad temperature, dijelovi zemlje mogu očekivati jače nevrijeme

Velika promjena vremena Hrvatsku će zahvatiti već u srijedu poslijepodne, a uz pad temperature od osam stupnjeva u četvrtak neke dijelove zemlje može zahvatiti i jače nevrijeme.

Danas će u većini krajeva biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i vrlo toplo. Poslijepodne te osobito krajem dana, uglavnom na sjevernom Jadranu i u sjeverozapadnim krajevima, mjestimice pljuskovi i grmljavina, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu, prenosi Net.hr.

Na južnom Jadranu, a prijepodne i u Slavoniji pretežno sunčano. Vjetar slab, a poslijepodne će ponegdje zapuhati umjeren jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura od 23 do 28 °C.

U četvrtak će, pak, biti promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom. U gorskim predjelima, te na dijelu srednjeg i osobito sjevernom Jadranu često obilna kiša, a ponegdje je moguće i jače nevrijeme. Na jugu veći dio dana uglavnom suho. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjereno i jako jugo, a poslijepodne na sjevernom dijelu bura. Najniža temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviša dnevna većinom između 16 i 21, na Jadranu 22 i 27 °C.

Dolazak sunca ponovno nas očekuje već u petak, a za vikend se opet očekuju malo više temperature.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...