Stižu mobiteli s kamerama koje skeniraju u tri dimenzije

Broj megapiksela povećava se, a u mobitelima najskuplje kategorije “po defaultu” je i optički stabilizator slike, uz sve brži procesor i pripadajuće aplikacije.
Svaki novi model pametnog telefona tanji je i brži od posljednjeg iz serije. Posljednjih nekoliko godina, zapravo, brojimo tek njihove unaprijeđene ili osvježene značajke. Mnoge od značajki i ne zažive i ne održe se u tzv. mainstream upotrebi, dok su druge, poput otisaka prstiju, postale normalna stvar kada se radi o sigurnosti uređaja. Naravno, uz cijenu, pri kupnji svatko gleda koliko mobitel ima memorije, koliko je doista brz te kolika mu je veličina ekrana. A posebno je važna veličina i kvaliteta kamere, bilo da se radi o stražnjim kamerama ili pak prednjoj, tzv. selfie kameri, piše Večernji list.

Broj megapiksela povećava se, a u mobitelima najskuplje kategorije “po defaultu” je i optički stabilizator slike, uz sve brži procesor i pripadajuće aplikacije. Sve to zajedno osigurava kvalitetniji uradak bilo da je riječ o fotografiji ili videu. Kamere u mobitelima učinile su nam život lakšim i češće ga bilježimo upravo fotografijama i videima. Na stvaranje fotografskih uspomena navode nas i razne aplikacije i društvene mreže na kojima se dijele fotografije. Dakle, fotografiranje je u modi, a time i kamere u nezaobilaznoj napravi današnjice – smartfonu.

Sudeći prema najnovijim modelima smartfona predstavljenih protekli tjedan u Berlinu, na europskom sajmu potrošačke elektronike, kamera je doista bila u središtu pozornosti, i to u iznimno zanimljivoj upotrebi. Naime, Sony je predstavio mobitele koji imaju mogućnost skeniranja 3D objekata i time možda potakne novi trend.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...