Strukovna poplavljena, šteta ogromna; Škole otkazuju nastavu!

Neke zadarske škole zbog kiše otkazale su nastavu u jutarnjoj smjeni. Situacija se razlikuje od škole do škole, ovisno o broju učenika, a detalje smo doznali od Jose Nekića, pročelnika za školstvo.

– Ako se pojavilo pet učenika u jednome razredu, logično je da se nastava neće održati. Sve škole su otvorene, kao i vrtići pa ako se neko dijete uputilo u školu nije naišlo na zatvorena vrata. Ona djeca koja su došla u školu ili vrtić tamo su sigurna, kaže nam Nekić.

Strukovna pretrpila veliki štetu

Neke škole ne doživljavaju samo probleme s manjkom učenika već i s poplavama. Najgore je, kako doznajemo u strukovnoj, odnosno tehničkoj školi.

– Neće se održati nastava, sve je poplavilo, radione su uništene, morat ćemo zvati vatrogasce da nam isključe struju, kažu nam iz Strukovne škole.

Strukovna škola godinama se opremala skupocjenom opremom koja je sad potencijalno pretrpjela veliku štetu. Ciklona Gracija tako je potencijalno ugrozila ovu školsku godinu za Strukovnu, no detalji o šteti znat će se nakon što se voda izbaci iz prostorija škole.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...