Subašić progovorio o ozljedi, alternativama Hrvatske na golu i bizarnim odlukama HNS-a

Umjesto na treningu, naša reprezentativna jedinica Danijel Subašić vrijeme provodi na terapijama, a umjesto da trči, hoda uz pomoć štaka. A sve zbog bizarne ozljede skočnog zgloba koji je zadobio na kraju jednog treninga.

– Trening je već bio gotov, jedna lopta se odbila i ja sam je pokušao uhvatiti, no kad sam napravio par koraka unatrag nagazio sam na drugu loptu i izvrnuo zglob… Prijatelji me zezaju da ću se sad malo odmoriti, ali ozljeda je došla u najgori trenutak, počelo je prvenstvo, Liga prvaka, reprezentacija. Najgori dio sezone je pred nama – kaže Subašić koji se nada da bi se mogao vratiti do Finske, a ako ne bude mogao ima puno povjerenje u Lovru Kalinića, pišu 24sata.

– Bože moj, nisam bitan ja, nego reprezentacija. Previše je tu kvalitetnih igrača da bi ovisili samo o meni. Svi znamo kvalitetu Lovre Kalinića koji će uz malo sreće uskoro napraviti transfer u još veći klub. I nije on jedini, ima Hrvatska dobrih golmana i samo treba imati povjerenja u njih – kaže Subašić koji vjeruje u plasman reprezentacije u Rusiju.

– Još uvijek smo prvi na ljestvici, ovismo sami o sebi i vjerujem da hoćemo. No, kad vidim u kakvim uvjetima radimo i treniramo, kakvo je okruženje oko nas, mi smo još i dobri. Koliko drugi ulažu, a daleko su iza nas.

Subašić je naglasio i kako među igračima u svlačionici nikad nije bilo nikakvih problema te kako su oni oduvijek homogena cjelina.

– Nikad problema u svlačionici nije bilo niti će ih biti, nas muče problemi druge prirode poput onoga gdje igramo i treniramo, u kakvim uvjetima se spremamo za utakmice i nije to na nama da rješavamo, naše je da damo sve od sebe kad budemo pozvani – kazao je Subašić.

Katastrofalni uvjeti protiv Kosova na Maksimiru deprimirali su i Subašića i njegove suigrače baš kao i gledatelje koji su pokisli do gole kože.

Umjesto da se igra na Poljudu koji ima sve uvjete, netko je odlučio da reprezentacija mora igrati u Zagrebu.

I nije baš da nemamo stadione na kojima se može odigrati utakmica u normalnim uvjetima. Svi mi znamo da imamo, ali tko odlučuje gdje će se igrati, to ne odlučujemo mi igrači, nego netko drugi i ne očekujte od nas igrača da mi to rješavamo. To je posve druga priča. Nadam se da protiv Finske u Osijeku neće padati kiša, da teren bude dobar i da barem ljudi ne pokisnu, jer nas tamo uvijek lijepo dočekaju – kazao je Subašić čiji Monaco će imati težak zadatak u obrani naslova prvaka.

PSG se opet pojačao i svijet je za sebe.

– Realno, mi smo čvrsto na zemlji i naš je cilj biti u prva tri i izboriti LP i trebat će nam vremena da se posložimo. Već godinama prodajemo 7-8 igrača u sezoni. Klub ulaže u mlade i zarađuje na prodaji i takva je strategija ostala i ove sezone. Ima puno mladih i nadam se da će se dobro razvijati i da će nam pomoći u borbi za vrh.

Fotografija Subašićeve ozljede dostupna je na portalu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...