Svečano otvorena katastarska izmjera dijela k.o. Kolan – Mandre i područje Sv. Duha

Prošle godine završila je katastarsku izmjeru sa jednim dijelom svoje katastarske općine i to: mjesto Kolan i područje Kolanjskog polja, a ove godine započinje izmjeru mjesta Mandre i područja Sv. Duh. Na svečanom otvorenju prisustvali su: Antun Vidaković, dipl.ing.geod. zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave, dr.sc. Nikola Vučić dipl.ing.geod., načelnik sektora Državne geodetske uprave, Goran Lipovšćak dipl.ing.geod., direktor Geodetskog zavoda Rijeka, Damir Delač dipl.ing.geod., direktor Geodetskog zavoda Rijeka, Emil Bljaić dipl.ing.geod, PUK Zadar, Marin Pernjak, načelnik Općine Kolan, Grgica Šupraha, predsjednik općinskog vijeća, Ivica Prtorić, potpredsjednik Općinskog vijeća, Mladen Šuljić, vijećnik.

Okupljenima na otvorenju obratio se zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Antun Vidaković te rekao da DGU u suradnji sa Općinom Kolan i Geodetskim zavodom Rijeka nastavlja s ovim važnim projektom za Općinu Kolan koji je započeo 2008. katastarskom izmjerom Kolana i Kolanjskog polja. Naglasio je i koliko je bitna odlična suradnja  institucija RH i lokalne samouprave po ovom pitanju koja se nastavlja dalje. RH prepoznaje probleme lokalnih samouprava te je uvijek spremna pomoći u ovom konkretnom slučaju Državna geodetska uprava sufinancira katastarsku izmjeru u 60- postotnom iznosu.

U ime Geodetskog zavoda Rijeka obratio se Damir Delač, direktor te se zahvalio na dobroj suradnji Općine Kolan i Državne gedetske uprave do sada i nada se nastavku te suradnje i ubuduće. Također je napomenuo da je katastarska izmjera jako bitan faktor kako lokalne samouprave tako i Republike Hrvatske jer je rješevanje pitanja vlasništva temeljni faktor sve ostale planove u lokalnoj samoupravi.

Načelnik Općine Kolan Marin Pernjak se zahvalio zamjeniku ravnatelja Antunu Vidakoviću i direktoru Geodetskog zavoda Rijeka te rekao da će Općina Kolan upotpunosti nastaviti suradnju sa Državnom geodetskom upravom  i sa Geodetskim zavodom Rijeka. Nadalje, Općina Kolan će ustupiti prostor u Mandrama za potrebe ove izmjere te sve što je potrebno da bi se osposobio prostor za rad. Također je naglasio da se nada i skorašnjem završetku katastarske izmjere u cijeloj Općini Kolan

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...