Svećenik silovao 15-godišnjeg dječaka: “Ovo znamo samo Bog, ti i ja”

Zbog silovanja tada 15-godišnjeg dječaka 42-godišnji svećenik s područja Slavonije i Baranje nepravomoćno je na Općinskom sudu u Osijeku osuđen na godina dana zatvora što je zamijenjeno za 730 sati društveno korisnog rada, javlja Glas Slavonije.

Svećenika se optužnicom tereti da je u noći na 6. siječnja 2002. godine u crkvenim prostorijama u jednom mjestu u Slavoniji i Baranji silovao dječaka iskoristivši njegovu nedovoljnu emocionalnu razvijenost i prethodno stvorenu duhovnu i psihičku ovisnost o sebi kroz duhovno savjetovanje.

Dječaku je ponudio pivo, tražio da ga izmasira, a prethodno ga je dočekao u kućnom ogrtaču. Nakon što je 15-godišnjak otišao u kupaonicu svećenik je krenuo za njim i počeo ga neprikladno dirati. Nakon toga ga je odveo u sobu, položio ga na krevet, legao na njega bez dječakove privole i silovao ga.

Nakon tog događaja dječak se htio ubiti, a žrtva je ispričala da je nakon što ga je silovao, svećenik rekao: “Ovo znamo samo ti, Bog i ja”. Navodno se i prije ovog događaja svećenik “trljao” o dječaka, dok je ovaj bio ministrant.

Žrtva, danas 31-godišnjak, ispričao je na sudu putem audiovideouređaja da je prijavio seksualno zlostavljanje tek 2012. godine jer je tek tada shvatio što se zapravo dogodilo. Naveo je i da su se on i svećenik prestali viđati 2011. godine. Također, priznao je da mu je preko prijatelja prijetio jer mu je želio pokazati što je učinio.

Optuženi svećenik na sudu je tvrdio da nije kriv te da je dječak njega proganjao i ljubio. Sud to nije povjerovao.

Nepravomoćno osuđeni svećenik u međuvremenu je promijenio nekoliko župa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...