Svi učenici šestih razreda u Hrvatskoj besplatno će dobiti mikroračunala

Svi učenici šestih razreda u Hrvatskoj mogli bi već u studenom besplatno dobiti mikroračunala koja će moći koristiti i izvan nastave. Preduvjet za to je da se njihove škole prijave za sudjelovanje u projektu PROMikro, čiji je cilj uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala, a predviđa i edukaciju učitelja, piše Tportal.

Čelnici CARNeta, Instituta za razvoj i inovativnost mladih – IRIM te Ministarstva znanosti i obrazovanja predstavili su u srijedu veliki projekt PROMikro, a na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ministarstvu održana je i interaktivna demonstracija programiranja pomoću mikroračunala. U svega nekoliko minuta micro:bit je na jednostavan način programiran tako da uređaj, kada ga se protrese, preuzima funkciju kocke u igri ‘Čovječe ne ljuti se’.

Ministrica Blaženka Divjak izjavila je da uvođenje mogućnosti rada na mikroračunalima za sve učenike šestog razreda ima kao cilj razvoj digitalnih kompetencija učenika, poticanje kreativnosti i inovativnosti te interdisciplinarnog pristupa u korištenju informacijskih tehnologija. Projekt doprinosi digitalnoj transformaciji škola i podiže razinu njezine digitalne zrelosti, a u konačnici pridonosi cilju izgradnje škola za život, a ne ocjenu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...