Tamara Šoletić vodila prvu radionicu “Edukacija o korisnosti otpada” za osnovnoškolce

Prva u nizu radionica nazvanih „Edukacija o korisnosti otpada“ održana je u OŠ Zadarski otoci. Poznata zadarska glumica Tamara Šoletić kroz zgode i nezgode g. Otpadića, maskote napravljene od recikliranih materija, školskoj je djeci pojasnila važnost odgovornog gospodarenja otpadom, od selektivnog prikupljanja preko recikliranja do obrade. Gotovo 100 prvašića tako je naučilo u koji spremnik odložiti koru od banane, novine, staklo i plastiku, a s g. Otpadićem su otpjevali i prigodnu pjesmicu.

– Edukacija o korisnosti otpada je edukativno-informativni program kojeg je pokrenula tvrtka EKO d.o.o. s ciljem edukacije djece, ali i odraslih o odgovornom gospodarenju otpadom. Upravo su djeca ta koja, ako im se pristupi na pravi način, najbrže i najučinkovitije usvajaju poželjne navike, a stečeno znanje kasnije prenose na svoje roditelje, bake i djedove, braću i sestre i ostale prijatelje. Bilo je zadovoljstvo gledati s koliko su pažnje naši zadarski prvašići sudjelovali u radionici te se veselimo posjetu novim školama, poručila je Ljiljana Jurjević, voditeljica Odjela za odnose s javnošću, edukaciju i arhiv tvrtke EKO d.o.o za gospodarenje otpadom Zadarske županije.

Za iskazano zanimanje i aktivno sudjelovanje u radionici učenici i njihovi nastavnici dobili su poklon paket tvrtke EKO d.o.o., a organizatori su najavili nastavak radionica u školama diljem Zadarske i južnog dijela Ličko-senjske županije, odnosno onim područjima koja gravitiraju budućem Centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...