Treća međunarodna konferencija sudaca ponovno u Zadru; Kako vratiti povjerenje javnosti?

Udruga hrvatskih sudaca u suradnji Sa Sveučilištem u Zadru uz potporu Grada Zada, Zadarske županije, Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država i CEELI Instituta Prag, organizira 3. Međunarodnu konferenciju sudaca: “Suvremeno sudstvo i povjerenje javnosti” u petak, 22. rujna i subotu, 23. rujna 2017. godine.

Prve dvije konferencije održane 2015. i 2016. godine također u Zadru, rezultirale su s velikim interesom sudionika i ukazale na potrebu redovitog održavanja skupova na kojima će suci razmjenjivati svoja mišljenja i iskustva na aktualne teme iz sudstva.

Ovogodišnja konferencija okupit će 90 sudaca iz 22 zemlje, koji će tijekom dva dana u panelima i diskuscijama razmatrati ulogu suvremenog sudstva u jačanju povjerenja javnosti – kroz poboljšanje učinkovitosti pravosuđa i pristupa pravdi te ulogu novih medija kao vaćnom alatu za učinkovitu komunikaciju u sudstvu.

Na otvaranju konferencije skupu će se obratiti predsjednik Vrhovnog suda RH gospodin Đuro Sessa, župan Zadarske županije gospodin Božidar Longin, rektorica Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Dijana Vican, predsjednik Udruge hrvatskih sudaca gospodin Damir Kontrec, te u ime organizatora skupa predsjednica Udruge hrvatskih sudaca, Ogranak Zadar, gospođa Jadranka Nižić Peroš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...