Triatlon klub Zadar nastupio u Portugalu i Austriji!

Na 30. austrijskom triatlonu u Podersdorfu na Ironmanu i half ironmanu nastupilo je preko tisuću triatlonaca iz cijele Europe, a među njima i četiri člana Triatlon kluba Zadar.

Utrka je startala u 7h ujutro na jezeru u kojem se plivalo 3,8km nakon čega je uslijedila vožnja bicikle od 180km praćena jakim vjetrom koji je uvelike otežavao vožnju. Zadnji segment utrke bio je istrčati maraton od 42,150m.

Na ovoj izuzetno zahtjevnoj utrci nastupili su Ivan Tuta i Ivan Gobin koji su za nešto više od sat vremena popravili svoje prošlogodišnje rezultate.
S najboljim zadarskim rezultatom od 10:07h vratio se Ivan Tuta, dok je Ivan Gobin utrku završio za 10:22h.

Na half ironmanu koji iznosi 1,9km plivanja, 90km bicikle i 21km trčanja nastupili su Vice Buljat koji je završio s vremenom od 5:01h i Ivan Perić s vremenom od 5:12 h.

Na drugom kraju Europe, u Portugalu, u isto vrijeme na half ironmanu nastupio je još jedan član Triatlon kluba Zadar  Ivan Šandrić koji je utrku završio za 5:56h

Uspješnu sezonu Triatlon klub Zadar  nastavlja  organizacijom Sprint triatlona ‘Otok ljubavi Sv. Filip i Jakov’ 23.rujna te nastupima na Virskom olimpijskom triatlonu i half ironmanu u Poreču.

TK Zadar u Splitu

Na Splitskom triatlonu koji se održao 26.rujna nastupio je Jacopo Butturini koji je na Olimpijskom triatlonu bio srebrni u ukupnom poretku. Osim njega za klub su nastupili Roko Šango koji je u supersprintu bio srebrni u kategoriji, Rafael Buljat i Josip Klanac koji su na akvatlonu također bili srebrni u svojim kategorijam te najmlađi član kluba Stipe Perić koji je utrku završio na petom mjestu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...