U 3. kolu Treće HBL Virani razbili momčad ‘Supetra’ najuvjerljivijom ovosezonskom pobjedom 20-2

Nešto je jučer bilo u zraku! Najmanje tri županijska i klupska rekorda otišla su u povijest; mladi virski Bluzeri zasvirali su kao nikad dotad i pomjerili granice virskog boćanja. Luka Buterin i Antonio Bilosnić napravili su u štafetnom izbijanju okruglih 50 iz 53 pokušaja ili sjajnih 94,3 posto, Bilosnić je pridodao 30 punata u krugu nadmašivši aktualnog Darka Bašića i nekadašnjeg virskog asa Krstu Pešuta koji su uhvatili 29 i do jučer držali klupski rekord, a Buterin i Ante Nemarić u novoj disciplini parovi u krugu napravili su rekordnih 38. Ima toga u pobjedi protiv „Supetra“ u 3. kolu Treće Hrvatske boćarske lige još u okvirima tri odigrana meča: trijumf ostvaren rekordnim rezultatom 20-2, vodstvo 20-0 do najduže igrane partije u meču kada je u pojedincu treće ruke upisan jedini poraz te dvije pobjede „metlom“ 13-0 u paru i trojkama. Virski par Bilosnić i Igor Vučetić posao je dovršio u prvoj ruci za rekordnih 45 minuta, dok je Darko Bašić po prilici u isto vrijeme upisao rekordnu pobjedu u pojedincu 13-1 ostavivši Tončiju Ostoji nadu veličine stanične organele. Virani su odigrali vrhunsku partiju.

„Kiša nas je osvježila“, kazali su Buterin i Bilosnić nakon što su devastirali Matka Tonšića i Tomislava Vlahovića. Nije da nije bilo izazova: par iz Supetra napravio je svoj najbolji ovosezonski rezultat 37 od 49 (75,5 posto), ali im jučer nije mogao pomoći ni supetarski zavjetni zaštitnik sveti Viktor, mučenik. Tako je nekako izgledala i bračka squadra nakon utakmice – namučeno.

„Nemoj ovaj rezultat napisati. Razbili su nas ko da nikad nismo igrali boće“, dobacili su Supetrani opraštajući se od meča. Virani su nakon tri odigrana meča na 2. mjestu s dvije pobjede, koliko imaju i trećeplasirani „Bitelić“ koji na virske zogove dolazi u nedjelju 1. listopada.

„Neće biti lako jer je Bitelić dobra momčad, ali očekujemo pobjedu“, kratko je virski predsjednik Bašić zaključio priču s utakmice koja je osim šestog upisanog boda virskom boćanju donijela puno lijepih momenata, a najljepši je pogled na tablicu.

Treća HBL, Srednja Dalmacija. Utakmica 3. kola

BK VIR – BK SUPETAR 20-2 (8-0, 6-0, 6-2).

 

Vir. Boćalište uz Muja. Utakmica 3. kola Treće HBL, Srednja Dalmacija. BK Vir – BK Supetar 20-2. Vrijeme: oblačno s kišom. Gledatelja: 30. Suci: Ivica Bilosnić, Krešimir Lerga.

POJEDINAC: Darko Bašić – Tonči Ostoja 13-1. Toni Kapović – Dario Radošević 8-13.

PAROVI: Antonio Bilosnić, Igor Vučetić – Duško Ugrin, Dario Radošević 13-0. Marjan Bukvić, Zoran Kokić – Matko Tonšić, Vedran Ščepanović 13-4.

TROJKE: Luka Buterin, Ante Nemarić, Nediljko Buškulić – Tomislav Vlahović, Ivo Derado, Đuro Dragičević 13-7. Ante Kapović, Zoran Kokić, Božo Deša – Vedran Ščepanović, Matko Tonšić, Ivo Derado 13-0.

BRZINSKO: Ante Nemarić – Tomislav Vlahović 28-27. Nemarić 28/43 (65,1%). Vlahović 27/43 (62,8%).

PRECIZNO: Zoran Kokić – Dario Radošević 8-4.

ŠTAFETNO: Antonio Bilosnić, Luka Buterin – Matko Tonšić, Tomislav Vlahović 50-37. Bilosnić, Buterin 50/53 (94,3%9. Tonšić, Vlahović 37/49 (75,5%).

PAR-KRUG: Luka Buterin, Ante Nemarić – Joško Arnerić, Đuro Dragičević 38-16.

KRUG: Antonio Bilosnić – Tonči Ostoja 30-17.

I oni su bili vrhunski

 PODRŠKA S TRIBINA

Skupilo se probrano društvo na tribinama boćališta uz Muja; podršku Bluzerima došao je dati predsjednik Općinskog vijeća Rajko Radović, mnogi bivši boćari i oni koji su pisali povijest – Krsto Bašić, Šime Mimo Radović, Mario Kapović, Ilija Galiot, Brankica Begonja. Tu su bili i najveći klupski drukeri, a kada je oko 15 sati počela kiša na tribinama ostali su samo najuporniji ili najopremljeniji za dosadnu kišicu koja je razrijedila tribine. Boćarske ćakule preseljene su na terasu „Kotarine“ uz evociranje uspomena iz 1980-ih.

„I mi smo bili vrhunski! ‘Ko je nas moga dobiti?“ – pitao se Joso Vučetić, stariji brat voditelja „Vira“ Igora Vučetića, u ugodnom boćarskom društvu Veseljka Rukavine, Bašića i Galiota.

Napravili 50 u štafetnom izbijanju i 38 u paru-krug

BILOSNIĆ, BUTERIN I NEMARIĆ NAJBOLJI U HRVATSKOJ!

Rezultat Antonija Bilosnića i Luke Buterina 50/53 u štafetnom izbijanju nije samo najbolji klupski i županijski rezultat svih vremena, već i najbolji ovosezonski rezultat u cijeloj Hrvatskoj u ligama koje se trenutno igraju! Četiri kola odigrali su drugoligaši u sjevernoj skupini, dok su od dva do četiri kola odigrali svi trećeligaši u skupinama Srednja Dalmacija, Dubrovnik-Neretva, Istra-Primorje i Zagreb-Slavonija. Najbliži Bilosniću i Buterinu trenutno su Damir Poslek i Karlo Šaban iz „Svetog Jakova“ Jadranovo (II. HBL Sjever) s 46 punata iz 55 pokušaja.

Nije tu kraj najboljim virskim i ovosezonskim rezultatima u svim HBL natjecanjima: u novoj disciplini krug-par Buterin i Ante Nemarić napravili su fenomenalnih 38 punata, dok je drugi najbolji rezultat sezone 36 punata koje su postigli Damir Laginja i Dejan Šestan iz drugoligaša „Sveti Rok Klana“.

Jadranovac Šaban je s Kristijanom Rakom iz čavjanske „Sloge“ (II. HBL Sjever) vlasnik najboljeg rezultata u svim HBL natjecanjima u disciplini brzinsko izbijanje – napravio je sjajnih 38. U ovoj disciplini virski boćar Ante Nemarić s vlastitim rekordom 34 punta ima treći rezultat u Hrvata, odmah nakon Matijasa Grančića iz „Baške Vode“ koji je uhvatio jedan više – 35.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...