U fokusu filoloških dana “Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika”

U organizaciji Odjela za kroatistiku i slavistiku po sedmi se put održava međunarodni znanstveni skup Zadarski filološki dani. Prvi dan skupa (petak, 22. rujna) održat će se u Zadru na Odjelu za kroatistiku i slavistiku, a drugi dan (23. 9.) u Biogradu.

Nakon otvaranja skupa u petak u 9 sati u sveučilišnoj dvorani 143, plenarno izlaganje „Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika“ održat će Ivo Pranjković. Program Zadarskih filoloških dana potom će se odvijati u četiri sekcije – Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika, Jezik i književnost zadarskoga područja (s naglaskom na 18. st.) , Fantastika i mistika u slavenskim književnostima te Suvremene lingvističke teorije i slavistika.

U sklopu skupa u petak 22. rujna u 14 sati u dvorani 143 održat će se promocija zbornika Zadarski filološki dani VI. Zbornik predstavlja pozitivno recenzirane radove izlagane na međunarodnom znanstvenom skupu Zadarski filološki dani VI održanom u Zadru i Novalji 2015. godine

O zborniku će govoriti: prof. dr. sc. Valnea Delbianco, dr. sc. Tin Lemac i urednice zbornika izv. prof. dr. sc. Kornelija Kuvač-Levačić i izv. prof. dr. sc. Rafaela Božić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...