Uskoro novo priopćenje Kriznog stožera; Ugrinić: “Uspijevamo sanirati groblje, ali dogodila se katastrofa”

Nesumnjivo se dogodila velika katastrofa, nadljudskim naporima uspjeli smo kako-tako ograničiti prodor vode u groblje, ali Ričina i dalje donosi više vode nego što može primiti. Ovo je nezapamćena katastrofa. Gradonačelnik će se sa Stožerom civilne zaštite Grada Zadra uskoro obratiti javnosti pa će javnosti biti ponuđene konkretne nove informacije, kazao nam je Lenko Ugrinić, direktor zadarskih Nasada.

Podsjećamo, Nasadi su se svim raspoloživim sredstvima pa tako i bagerom pokušali boriti protiv bujice, no ista je bila prejaka. Pristiže nam sve više fotografija katastrofe koja je pogodila okolicu “potoka” Ričina. Voda je, naime, križeve s groblja, unatoč iznimnim naporima Nasada, odnijela sve do uvale Gaženica.

U problemima nije samo groblje, već i Odvodnja u neposrednoj blizini čijih su 12 zaposlenika ostali zatočeni u postrojenju, prenose zadarski mediji.

Ceste su neprohodne, gradski prijevoz ne funkcionira. Ostanite kući, čuvajte se.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...