Večeras Varoška fešta; Kafići su otvoreni do 3 sata ujutro, zabavlja nas klapa Iskon

Klapu Iskon kritika često naziva pionirima novog klapskog zvuka, u što će se moći uvjeriti svi koji posjete njihov koncert 22. rujna u večernjim satima na tradicionalnoj Varoškoj fešti, kojom se preko trideset godina simbolički završava glavna turistička sezona u Zadru u organizaciji Turističke zajednice grada.

Iskonovci su u 16 godina postojanja osvojili više od 20 nagrada na klapskim i zabavno-glazbenim festivalima, a nedavno im se nakon pet godina vratio prvi tenor Marko Pecotić, od milja zvan Peco. S novim elanom klapa Iskon sigurno kreće prema vrhu.

Prošle godine su nastupili na jednom on najljepših klapskih koncerata na Stradunu, gdje su zapjevali po prvi puta. U eteru vlada njihova verzija zaboravljenog hita iz 1987. ´Dobra večer prijatelji´, kojem su udahnuli novi život, a prošle godine u travnju su oduševili na skupnom koncertu ´Klape u Lisinskom´.

Ove Splićane smo zavoljeli kroz pjesme ´Vrime za kraj´, ´Još ne mogu pristat volit´, ´Srce zna´, ´Okreni se´ i mnoge druge, a moći ćete ih uživo poslušati u Zadru na koncertu na otvorenoj terasi caffe barova Kult i Dišpet.

Ono što sa sigurnošću garantiraju publici jest glazbeni spektakl uz stare hitove, ali i nove pjesme Jacera i Pokora te nekoliko obrada, poručili su iz klape Iskon, koju čine Edgar Rupena (tenor), Toni Kesić (bariton), Zvonimir Kovačića (bariton-bas) osnivač klape Ante Blažević (bas), Marko Pecotić (tenor), gitarist Vedran Roguljić (tenor) te instrumentalist i bubnjar Duško Radić.

Osim koncerta Iskona ispred Kulta i Dišpeta, u ostatku Varoši će za dobar štimung biti zaduženi Bepo, David i Kantaduri i klapa Zadarski Kantuni.

Zabavite se uz ovogodišnju VAROŠKU FEŠTU sve do ranih jutarnjih sati – podsjećamo kako se radno vrijeme ugostiteljskih objekata na Poluotoku u noći sa 22. na 23. rujna produžuje do 03:00 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...