Cestitka_Uskrs

VIDEO Češki mediji o tragediji na maturalcu u Pragu; “19-godišnjak je preminuo na licu mjesta”

Portal idnes.cz prenosi izjavu glasnogovornice tamošnje policije Andreae Zoulove koja je kazala da su dojavu o padu čovjeka s prozoru u Pragu zaprimili jučer u prijepodnevnim satima i da je riječ o mladiću starom oko 18 godina. Policija nije otkrila tragove nasilne smrti, ali su naredili obdukciju tijela. Ona je odbila odgovoriti novinarima na pitanje je li mladić namjerno skočio ili je riječ o nesretnom slučaju.

Glasnogovornik praških hitnih službi Ondřej Franek kazao je novinarima da nema informaciju o tome kako je mladić pao.

Češki portal doznaje da je nesretnom mladiću prvu pomoć pružio netko od očevidaca koji je od hitnih službi telefonski dobivao instrukcije što treba napraviti. Do dolaska ekipe hitne pomoći već je bilo kasno i liječnici su mogli samo konstatirati smrt.

‘Zadobivene ozljede bile su smrtonosne’, izjavio je glasnogovornik hitnih službi Ondřej Franek.

Portal tisen.tv objavio je da je u subotu oko 9,30 sati u dvorištu Prague Centre Plaza hotela pronađeno tijelo jedne osobe koja je ležala na tlu i nije davala znakove života.

Spasioci koji su stigli na mjesto nesreće nisu mogli pomoći toj osobi pa je pozvan mrtvozornik, odnosno policija koja treba utvrditi uzrok smrti. Više je opcija što se moglo dogoditi, samoubojstvo, pad ili nasilna smrt, piše tisen.tv koji je objavio i kratki video kao i agencijske AKTU.cz fotografije s mjesta nesreće.

U interesu kriminalističkog istraživanja, kažu, policija im nije mogla otkriti nikakve detalje o slučaju.

Podsjetimo, ravnatelj šibenske Prometno-tehničke škole Zdravko Peran potvrdio je za ŠibenikIN da je na ekskurziji u Pragu smrtno stradao jedan njegov učenik i da je vjerojatno riječ o nesretnom slučaju. Prema svemu sudeći, 19-godišnjak je pao s balkona hotela u kojem je sa školskim kolegama odsjeo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...