VIDEO: Jednostavnim eksperimentom pokazano koliko točno šteti kutija cigareta

Hrvati su među najstrastvenijim pušačima u svijetu. Prema istraživanju Instituta Ivo Pilar, u Hrvatskoj puši oko 38 posto muškaraca i 33 posto žena u dobi od 15 do 64 godine, a na bolesti povezane s pušenjem godišnje se izdvaja više od 1,5 milijardi kuna iz zdravstvenog budžeta.

Mnogi ne razmišljaju o posljedicama i vode se glupim izlikama da je “djed pušio do svoje devedesete godine” ili da smrt ne mora doći zbog pušenja. Ali, smrt doista dolazi ranije zbog cigareta, a ono što cigarete rade našem organizmu doista je pogubno, piše Index.


Na YouTubeu se pojavio video eksperimenta kojeg je napravio Chris Notap, a koristio je jednu kutiju cigareta, pamuk i pumpu koja je simulirala dišni sustav. Prosječan pušač svakodnevno konzumira po jednu kutiju cigareta, a ono što 20 cigareta napravi plućima doista nije ugodno gledati.

Prije nego pogledate video, pomnožite godine svog pušačkog staža s danima i cigaretama koje popušite u jednom danu. Ako se ovo dogodi plućima od jedne kutije, zamislite što im se dogodi za samo jednu godinu konzumiranja cigareta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...