VIDEO: Zadrani, posjetite izložbu Duška Šibla i pomozite kupovini aparata za zračenje!

U Gradskoj loži od 5. rujna otvorena je izložba cijenjenog hrvatskog slikara Duška Šibla “Figure u vremenu i pokretu”.

Šiblova izložba Zadranima je prezentirana u suradnji Narodnog muzeja Zadar i Lige protiv raka Zadar, a osim umjetničkog, ona je i prodajnog karaktera, a sva prikupljena sredstva od prodaja slika idu za kupovinu aparata za liječenje malignih bolesti. Aparat je nužan za kvalitetno i pouzdano liječenje Zadrana od malignih bolesti te bi mnoge od nas spasio dugotrajnih i iscrpljujućih putovanja na liječenje u Zagreb, odnosno Split.

– Ne očekujemo ovom izložbom prikupiti sav novac potreban za kupovinu aparata za zračenje, no bitno je da se nešto radi, da potičemo druge da se aktiviraju i pokrenu slične akcije, kazala nam je Mirka Batur iz Lige protiv raka Zadar.

Izložba će biti otvorena još tri dana, do 30. rujna od 9 do 20 sati i svi građani te predstavnici tvrtki su pozvani da posjete izložbu i kupovinom slike daju svoj doprinos cilju koji će u konačnici pomoći brojnim bolesnim Zadranima.

O čemu smo sve pričali s Renatom Peroš, ravnateljicom Narodnog Muzeja Zadar, i Mirkom Batur, predstavnicom Lige protiv raka Zadar, provjerite u našem video prilogu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...