Virska delegacija boravila u prijateljskom gradu Oslavanyju u Češkoj Republici

Predstavnici Općine Vir predvođeni zamjenikom načelnika Općine Vir Antonijem Vučetićem, predsjednikom Općinskog vijeća Rajkom Radovićem i njegovim zamjenicima Marinom Rukavinom i Matom Radovićem, proteklog su vikenda boravili u prijateljskom gradu Oslavanyju na poziv predstavnika tog pitoresknog grada u Češkoj Republici.

Pored službenog primanja kod gradonačelnika Oslavanyja Víta Aldorfa i gradskog tajnika Miloša Černýja, dugogodišnjeg prijatelja otoka Vira, virska delegacija sudjelovala je u protokolu tradicionalne manifestacije „Oslavanske historicke slavnosti“ kojom stanovnici Oslavanyja evociraju srednjovjekovnu epohu grada. Uz predstavnike Općine Vir na povijesnim svečanostima grada Oslavanyja sudjelovali su i predstavnici prijateljskog grada Schkeuditza iz Njemačke.

Općina Vir ima višegodišnju suradnju sa Južnomoravskom regijom u Češkoj, poglavito gradom Oslavanyjem s kojim ima sporazum o prijateljstvu potpisan još 2009. godine. Suradnja Općine Vir i Města Oslavany izniman je primjer međunarodne interlokalne suradnje kojom se ostvaruju odlični rezultati, prvenstveno na poljima turizma, sporta i kulture – istaknuli su predstavnici Općine Vir.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...