uspješno obavljen posao u protupožarnoj sezoni

Vlada daje više od 7 milijuna kuna za vatrogasce

Arhiva/ZARAPIX

Danas se u 10 sati u Banskim dvorima održava sjednica vlade. Na dnevnom redu vlade je, između ostalog, odluka o nagrađivanju operativnih vatrogasnih snaga za uspješno obavljen posao u protupožarnoj sezoni. Izglasano je davanje sredstava u iznosu od 7 milijuna i 600 tisuća kuna vatrogascima. Uz to, na dnevnom redu vlade danas je i nacrt prijedloga o zaštiti životinja te nacrt prijedloga zakona o međunarodnom privatnom pravu. Premijer Plenković otvorio je sjednicu vlade. Govorio je o svom posjetu Bosnu i Hercegovini i pitanju Pelješkog mosta, piše Index.hr.

“Naša poruka je sasvim jasna: Dijalog s Bosnom i Hercegovinom. Taj most za nas predstavlja strateški projekt i koji će olakšati gužve za vrijeme ljetnih mjeseci”, rekao je.

“Spomenuo bih obrambenu konferenciju na kojoj idemo ukorak s europskim trendovima. Počela je školska godina, imali smo veliku konferenciju o strukovnom obrazovanju. Radimo važne iskorake i nastavit ćemo raditi na dobrobiti mladih generacija”, rekao je.

Pohvala vatrogascima

Od međunarodnih pitanja, ministrica Pejčinović je u Estoniji. Primijetili ste male tenzije u odnosu sa Slovenijom, ali stav Hrvatske o arbitraži je jasan. O njemu možemo razgovarati na bilateralnoj razini. Jedino dijalogom možemo rješavati takva pitanja. Pozivam Sloveniju da podrže Hrvatski kao članicu EU i da napuste takvu politiku jer politika ucjena ne vodi ničemu. Vjerujem da ćemo to riješiti, ovakve geste nisu pretpostavka rješavanja problema”, rekao je Plenković u uvodu.

Premijer je pohvalio vatrogasce i konstatirao da je došlo do velikih šteta. “Locirali smo iz proračuna 7 milijuna i 600 tisuća kuna sredstava za vatrogasce”, rekao je Plenković. Izglasano je davanje sredstava vatrogascima.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar