Vlada daje više od 7 milijuna kuna za vatrogasce

Danas se u 10 sati u Banskim dvorima održava sjednica vlade. Na dnevnom redu vlade je, između ostalog, odluka o nagrađivanju operativnih vatrogasnih snaga za uspješno obavljen posao u protupožarnoj sezoni. Izglasano je davanje sredstava u iznosu od 7 milijuna i 600 tisuća kuna vatrogascima. Uz to, na dnevnom redu vlade danas je i nacrt prijedloga o zaštiti životinja te nacrt prijedloga zakona o međunarodnom privatnom pravu. Premijer Plenković otvorio je sjednicu vlade. Govorio je o svom posjetu Bosnu i Hercegovini i pitanju Pelješkog mosta, piše Index.hr.

“Naša poruka je sasvim jasna: Dijalog s Bosnom i Hercegovinom. Taj most za nas predstavlja strateški projekt i koji će olakšati gužve za vrijeme ljetnih mjeseci”, rekao je.

“Spomenuo bih obrambenu konferenciju na kojoj idemo ukorak s europskim trendovima. Počela je školska godina, imali smo veliku konferenciju o strukovnom obrazovanju. Radimo važne iskorake i nastavit ćemo raditi na dobrobiti mladih generacija”, rekao je.

Pohvala vatrogascima

Od međunarodnih pitanja, ministrica Pejčinović je u Estoniji. Primijetili ste male tenzije u odnosu sa Slovenijom, ali stav Hrvatske o arbitraži je jasan. O njemu možemo razgovarati na bilateralnoj razini. Jedino dijalogom možemo rješavati takva pitanja. Pozivam Sloveniju da podrže Hrvatski kao članicu EU i da napuste takvu politiku jer politika ucjena ne vodi ničemu. Vjerujem da ćemo to riješiti, ovakve geste nisu pretpostavka rješavanja problema”, rekao je Plenković u uvodu.

Premijer je pohvalio vatrogasce i konstatirao da je došlo do velikih šteta. “Locirali smo iz proračuna 7 milijuna i 600 tisuća kuna sredstava za vatrogasce”, rekao je Plenković. Izglasano je davanje sredstava vatrogascima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...