Vozači, pazite li na najmlađe? Sutra na Forumu velika akcija Autokluba Zadar!

U sklopu početka nove školske godine, Hrvatski autoklub – Autoklub Zadar organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“.

U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Prometna policija.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Rečenom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Djelatnici Autokluba Zadar će u sklopu prvog tjedna nasta ve posjetiti će prvašiće u Osnovnim školama u Zadru – naše malene sugrađane  koji se po prvi puta nalaze sami u ulogama pješaka. Kroz razgovor, igru i demonstracije upoznati će ih s pravilima i važnosti opreza u prometu.

Završni događaj ove akcije održati će se u subotu, 9. rujna 2017. s početkom u 9 sati na Poljani pape Ivana II (Forum). Ovim putem pozivamo djecu da dođu s biciklama, rolama, romobilima, provozaju se na našem poligonu, zabave se s našom maskotom Zebrom, sudjeluju u našim igrama, te se na zabavan način upoznaju s prometom i njegovim opasnostima. Svako dijete očekuje prigodan poklon!

 

Također, ovim putem Autoklub Zadar poziva:

– vozače na oprez u prometu jer statistike govore da u Europi godišnje pogine oko 8000 pješaka, od kojih svaki četvrti strada na pješačkom prijelazu.

– roditelje da paze kako se ponašaju u prometu – jer djeca oponašaju njihove postupke. Roditeljski postupci izravno utječu na buduće stavove djece.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...