WRC stiže u Hrvatsku; Tisuću kilometara duga utrka trajala bi četiri dana

Tek detalji ostali su od službene objave da će Hrvatska postati jedna od stanica World Rally Championshipa 2019. godine.

WRC i FIA dali su zeleno svjetlo da WRC dođe u Hrvatsku, a do kraja godine trebalo bi se znati i u kojem terminu, piše SportArena.

S obzirom da je za sljedeću godinu Hrvatskoj bio ponuđen srpanj, u igri nije ostala sljedeća godina u kojoj će domaćin biti Turska.

Organizatori su uz odobrenje pulskog gradonačelnika predvidjeli start WRC-a u antičkoj Areni, a cilj u Poreču. Utrka bi trajala puna četiri dana a za to vrijeme vozilo bi se gotovo 1000 km po cijeloj Istri i dijelovima Kvarnera. Nije, također, isključeno da se dio programa održi na otoku Cresu i Lošinju.

Želja je organizatora raširiti WRC po Hrvatskoj svakih nekoliko godina. Interes je već iskazala Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, dok organizatori priželjkuju jednoga dana WRC dovesti u i Slavoniju, točnije u Vukovar, Vinkovce i Osijek.

U najkonzervativnijim izračunima generirana potrošnja iznosila bi 22 milijuna eura. Izravna dobit za državu, samo kroz PDV, iznosi najmanje četiri milijuna eura, dok neizvravna dobit projekta kroz medijske učinke iznosi ogromnih 41 milijun eura.

Ove je sezone u kalendaru Svjetskog prvenstva je 13 utrka, iduće godine bit će 14 utrka, a do 2022. godine plan je kalendar povećati na 16.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...