Zadar otvara ABA ligu; Naglić: “Teško je, igramo protiv favorita”, Špralja: “Podigli smo razinu agresivnosti”

Košarkaši Zadra na otvaranju ABA lige gostuju u Podgorici kod Budućnosti. Utakmica 1. kola ABA lige igra se u subotu od 21 sat.

– U svakom slučaju igramo protiv jednog od favorita za osvajanje ovogodišnje ABA lige. Pogledali smo snimke njihovih utakmica, ali je teško pripremati utakmicu na osnovu prijateljskih ogleda. No, ono što sigurno znamo – Budućnost je individualno jaka momčad. Oni imaju sjajne igrače i dosta bučne navijače. Mi smo dosta dobro pripremljeni i odlazimo dolje da vidimo u kakvoj smo točno situaciji u ovom trenutku – rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

Zadar će protiv Budućnosti u sastavu imati Knowlesa i Kraljevića, jer je uspješno riješena blokada FIBA-e, a Naglić očekuje dolazak najmanje još jednog igrača tijekom idućih nekoliko dana.

– Za sada je teško procijeniti s kakvim ambicijama ulazimo u novu sezonu, dok ne popunimo momčad, odnosno dok ne stignu nova pojačanja. Imamo strašno težak raspored na početku sezone, jer nam već u srijedu stiže Cedevita u 2. kolu ABA lige, a dva dana kasnije igramo s njima utakmicu hrvatske Premijer lige. Svakako da ću nastojati raspodijeliti minutažu na sve igrače, kako bi mogli odigrati sve spomenute utakmice na zadovoljavajućoj razini – dodaje Naglić.

Kapetan Zadra Šime Špralja zadovoljan je kako momčad izgleda na treninzima.

– Znatno smo podigli razinu agresivnosti na treninzima i vidi se motiviranost igrača.  Budućnost je odlična momčad, godinama gaje sličan stil košarke, imaju dosta napadačku košarku, uz jedan agresivan pristup. O konačnom rezultatu puno će ovisiti naša reakcija na njihovu agresivnost. Još nismo kompletni, ali na to ne možemo utjecati nego moramo izvući maksimum iz sadašnje situacije. Imamo težak raspored na početku prvenstva, ali moramo ostati čvrsti u glavi i u slučaju poraza, jer su pred nama ipak ogledi s ekipama koje su kvalitetom snažnije od nas – kaže Špralja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...