Zadar – šampion turizma i središte turističkog kongresa 2017.

Grad Zadar donosi „najbolje od hrvatske obale“, što je službeno potvrđeno završetkom nove sezone Večernjakove Turističke patrole, koja je Zadar proglasila šampionom turizma za 2017.! Osim što je ponio titulu grada pobjednika renomiranog projekta s tradicijom dužom od tri desetljeća, Zadar je ujedno izabran i za središte trećeg Hrvatskog turističkog kongresa.

Treća po redu stručno-konferencijska manifestacija u organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika tematski je posvećena turističkoj industriji i srodnim djelatnostima, a održat će se 12. rujna 2017. u novoobnovljenoj Kneževoj palači. Tom prilikom svečano će se dodijeliti priznanja i nagrade ovogodišnjim pobjednicima Turističke patrole, kao i tradicionalne Večernjakove zvjezdice najboljim restoranima.

Turizam je jedna od strateških grana hrvatske ekonomije, čija važnost iz godine u godinu raste. Dijelom je to posljedica negativnih kretanja u ostalim segmentima ekonomije, ali i činjenice da je taj sektor bio među prvim dijelovima hrvatskog gospodarstva koji su se otvorili prema slobodnom kretanju kapitala i znanja s globalnog tržišta. Kombinacija tih dvaju faktora razlog je zbog kojega je utjecaj turizma na cjelokupnu hrvatsku ekonomiju, mjeren putem ostvarene bruto vrijednosti, drugi najveći u Europi, poslije Cipra. Uz to, turizam je u Hrvatskoj i glavni supstitut za klasični robni izvoz, faktor koji znatno ublažava posljedice loše vanjskotrgovinske bilance, kanal za privlačenje izravnih stranih investicija, te radno najintenzivniji sektor u većem dijelu primorske Hrvatske.

Hrvatski turistički kongres promiče i podržava snažnu kombinaciju turističkih djelatnosti, ali i pomaže u definiranju modela sinergije tog sektora s ostalim segmentima ekonomije, s ciljem stvaranja uvjeta dugoročnog održivog gospodarskog rasta u Hrvatskoj. Neki od sudionika i prezentera ovogodišnje konferencije bit će ministar turizma Gari Cappelli, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ravnateljica Instituta za turizam Sanda Čorak, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, vlasnici i direktori vodećih hotelijerskih kuća i tvrtki pružatelja usluga u turizmu te direktori lokalnih i županijskih turističkih zajednica.

Svi zainteresirani svoje mjesto mogu rezervirati prijavom na LINK, na [email protected] ili na broj telefona 01/ 6326 030.

Uz prethodnu prijavu, sudjelovanje na konferenciji je BESPLATNO. Cjelokupan program možete pogledati OVDJE.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...