Zadarski doktori dentalne medicine slažu se: “Moderna dijagnostika u stomatologiji donosi nezaobilazne prednosti!”

Već od malih nogu svi smo naučili kako je briga za zube i usnu šupljinu iznimno bitna. Zubi su istaknuti kao ogledalo cjelokupnog zdravlja čovjeka, a lijep osmjeh simbol je privlačnosti još od davnih dana. Do danas zdravlje i ljepota naših zuba nisu izgubili na važnosti, već su naprotiv postali nezaobilazna tema u pričama o ljudskome zdravlju.

Upravo je zato čovječanstvo uvijek težilo razviti što bolje načine brige za usnu šupljinu, što se danas najbolje ocrtava u modernim trendovima u dentalnoj medicini. Bitno pitanje već se nameće samo po sebi – slijedi li Zadar sve te najmodernije trendove?

O novostima u stomatologiji i modernim digitalnim trendovima u liječenju i dijagnostici odlučili smo porazgovarati sa zadarskim stomatologinjama. Naše sugovornice bile su doktorice Lijić i Karlović iz Zara Dental Centra, ordinacije u kojoj su sve vrste dentalnih usluga dostupne na jednom mjestu.

– U stomatologiji se posljednjih godina odvija digitalna revolucija koja omogućuje novu razinu dijagnostike i liječenja. Uz pomoć naprednih i sofisticiranih sustava, terapija je danas preciznija, brža i jednostavnija. Pojavom informatizacije i digitalizacije, bitno se smanjio faktor ljudske pogreške, što se posebno vidi u rendgenskoj dijagnostici, kaže nam dr. Ivana Lijić.

Doktorica Lijić naglasila je i važnost razvoja digitalne dijagnostike u dentalnoj medicini.

– Naš svakodnevni rad je nezamisliv bez korištenja digitalne tehnologije. Liječenje kanala zuba uvijek se kontrolira malom digitalnom snimkom, a plan terapije nemoguć je bez snimke cijele čeljusti (ortopan). Vrhunac dijagnostike daje nam 3D CBCT, neophodan za planiranje implantološke terapije, kazala je.

Što sve donosi najnoviji trend 3D dijagnostike pojasnila nam je doktorica Lucija Karlović.

– Moderna dijagnostika donosi višestruke prednosti. Prije svega, mora se istaknuti smanjena količina zračenja za pacijenta, čak do 90 puta! Tu su i preciznost, brzina, visoka rezolucija slike… Ukratko, moderna dijagnostika zadovoljava sve uvjete za postavljanje brze i precizne dijagnoze i kreiranje plana terapije. Izrada ortopana ili 3D CT-a vrlo je jednostavna i traje svega nekoliko trenutaka, objašnjava dr. Karlović.

No, je li Zadar uključen u najnovije trendove u dentalnoj medicini i dijagnostici ili najprecizniju dijagnozu i liječenje moramo potražiti van grada, odnosno države? Traženi odgovor dala nam je doktorica Lijić.

– U Zadru, točnije u Zara Dental Centru možete dobiti najkvalitetniju i najprecizniju dijagnozu i liječenje! Visok stupanj uspješnosti zahvata u Zara Dental Centru omogućen je stručnošću i osposobljenošću našeg osoblja te vrhunskim dijagnostičkim uređajima među kojima se ističe MORITA Veraviewpocs 3D R100. Taj uređaj nam omogućuje potpuno digitalnu 3D dijagnostiku, a pacijentima znači nisko zračenje za sigurnu i preciznu dijagnozu, kaže dr. Lijić uvjerivši nas kako u Zara Dental Centru pacijenti dobivaju jednako kvalitetno liječenje kao bilo gdje u svijetu.

Ono što nas je posebno obradovalo je i informacija kako svjetska razina liječenja uz najmodernije tehnologije ne mora biti pretjerano skupa, odnosno kako do 1. prosinca ove godine Zara Dental Centar omogućuje besplatni pregled uz izradu ponude i besplatnu dijagnostiku (Ortopan ili CT po potrebi) za sve svoje posjetitelje!

Rezervirajte svoj termin i osigurajte si besplatan pregled putem  kontakta broja mobitela 098/226-918 i pobrinite se za svoje zube u ordinaciji koja posluje u razini najvećih svjetskih centara dentalne medicine, uz korištenje najmodernijih tehnologija. Briga za zdravlje vaših zubi od iznimne je važnosti, pa zašto se zadovoljiti prosjekom?

Više o Zara Dental Centru možete doznati putem njihove službene mrežne stranice ili putem Facebooka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...