Cestitka_Uskrs

Zadranke, dođite na besplatni trening seminar samoobrane za žene

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, KravMaga Zadar organizira besplatni trening seminar samoobrane za žene. Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Hrvatskoj se obilježava 22.rujna u spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom općinskom sudu 22.rujna 1999. godine. Datum spomendana odredio je Hrvatski sabor. U obrazloženju je navedeno kako se u Hrvatskoj nasilje nad ženama , posebice fizičko, najčešće događa u obiteljskoj zajednici koja bi trebala biti najsigurnije okruženje. Većina žrtava obiteljskog nasilja osobe su ženskog spola , a počinitelj obiteljskog nasilja najčešće je bračni ili izvanbračni suprug ili bivši suprug.

Obilježavanjem Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pokušava se senzibilizirati društvo za spomenutu problematiku te poslati jasna poruka da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

KravMaga Zadar obilježit će taj dan besplatnim trening-seminarom za žene, u subotu, 23. rujna 2017. godine od 15,00 sati u svojoj dvorani na adresi Dubrovačka 20A (ispod košarkaške dvorane, unutar sportskog centra Višnjik)

Seminaru mogu sudjelovati  sve žene, bez obzira na dob, tjelesnu spremu ili predznanje.

Pozivamo vas na ovu besplatnu radionicu na kojoj ćete uz određene tehnike samoobrane, naučiti podići i svoje samopouzdanje te naučeno kasnije i prenijeti na svoje sestre, prijateljice, kolegice, kćeri, majke, sve one koje su odlučile ne biti žrtve nasilja.

S obzirom da smo u posljednje vrijeme svjedoci velikog  broja nasilja, kako bi dali svoj doprinos u sprječavanju takvih situacija, pozivamo vas da se odazovete ovom seminaru.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi na mail adresu; [email protected] ili u inboxfacebook stranice KravMaga Zadar .

KravMaga na hebrejskom jeziku znači slobodna borba (Krav- slobodna , Maga- borba). KravMaga je praktični , taktički borbeni sustav koji govori o tome kako prepoznati, spriječiti i riješiti opasnu situaciju. KravMaga kroz svoje treninge priprema osobe za zaštitu sebe i po potrebi za zaštitu drugih. Pristup treninzima je drugačiji od sportskih treninga, te osim praktičnog djela ima i učenja o psihologiji borbe i preživljavanja. KravMagu osmislio je ImiLichtenfeld (1910. – 1998.) i koji je bio prvak Slovačke u hrvanju, gimnastici i boksu.

KravMaga je horizontalan sistem, s jedinstvenim i logičnim pristupom. Laka je za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno i instiktivno, i praktično se može upotrijebiti pod stresnim uvjetima. Jedan od važnijih komponenata KravMage je jedinstvena pedagogija, metodologija i način obuke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...